[How to]: Δωρεάν VPN για απεριόριστη χρήση μέσω του Opera Browser

free vpn opera browser



Τους τελευταίους μήνες αρκετοί χρήστες ψάχνουν ένα αξιόπιστο και δωρεάν VPN πρόγραμμα, έτσι ώστε να κρύψουν καλύτερα τα online βήματά τους ή ακόμη και να επισκεφθούν σελίδες που έχουν μπλοκαριστεί στην χώρα μας. Αν και υπάρχουν πολυάριθμα προγράμματα VPN, πολλά από αυτά είτε είναι επί πληρωμή, είτε δεν εμπνέουν σιγουριά για την αξιοπιστία τους. Στον συγκεκριμένο οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να έχουμε δωρεάν, για απεριόριστη χρήση VPN, μέσω του δημοφιλούς browser Opera.

Αρχικά θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας τον Opera Browser, κάτι που μπορείτε να κάνετε κάνοντας κλικ εδώ. Αφού κατεβάσετε το αρχείο και τελειώσετε με την εγκατάσταση, ο Opera θα ανοίξει μόνος του και εσείς θα χρειαστείτε να πάτε στις ρυθμίσεις του, πατώντας στο κόκκινο Ο και επιλέγοντας Settings, ή εναλλακτικά πατώντας Alt+P.


Όπως φαίνεται και με το δεύτερο πράσινο βελάκι θα επιλέξετε Advanced και από κάτω θα πατήσετε Features. Δίπλα θα εμφανιστεί η επιλογή Enable VPN και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε αυτό.


Πλέον είστε έτοιμοι, το ενσωματωμένο VPN του Opera Browser ενεργοποιήθηκε και μπορείτε να αρχίσετε κανονικά την περιήγησή σας. Αξίζει να σημειωθεί πως με το VPN ενεργοποιημένο η ταχύτητα σας θα μειωθεί, άρα πρέπει να το ενεργοποιείτε μόνο όταν είναι απαραίτητο και έπειτα να το απενεργοποιείτε με τον ίδιο τρόπο.

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram