Τα καλύτερα ελληνικά websites για τα μαθηματικά (λυσάρια, θεωρία, ασκήσεις, βιβλία)

οι καλύτερες ελληνικές σελίδες για τα μαθηματικά


Τα μαθηματικά ή θα τα αγαπήσεις ή θα τα μισήσεις. Αυτό βέβαια, έχει να κάνει σ'ένα βαθμό από την παιδεία που έχεις πάρει από το στενό οικογενειακό περιβάλλον και πως αντιμετωπίζεται το μάθημα των Μαθηματικών. Σίγουρα, σημαντικότατο ρόλο παίζουν οι καθηγητές και η μεταδοτικότητά τους και πως μπορούν να κάνουν αυτό το μάθημα ευχάριστο για τον κάθε μαθητή. Εκτός ότι τα μαθηματικά είναι η βάση πολλών πραγμάτων στη ζωή μας, η ενασχόλησή μας με αυτά, ακονίζει και διευρύνει τις νοητικές μας λειτουργίες.

Λόγω του ότι από πολύ μικρή ηλικία δεν είχα την κατάλληλη εκπαίδευση ή και την κατάλληλη ώθηση προς αυτό το μάθημα, τώρα, όπου δω μαθηματικά με «πιάνει» κάτι και νιώθω λίγο άτυχος, διότι στην εποχή μου αυτή η πληροφορία και η γνώση που υπάρχει δωρεάν σήμερα, δεν μπορούσαμε να τη διανοηθούμε και φυσικά ούτε να την έχουμε παρά μόνο αγοράζοντας (όσοι είχαμε την οικονομική άνεση) πανάκριβα βιβλία μαθηματικών.

Επομένως, στις μέρες μας θα είναι τουλάχιστον ανόητο να πει κάποιος ότι δεν έχει τα κατάλληλα εφόδια για τα μαθηματικά. Η γνώση είναι εκεί έξω και σε περιμένει να την ξεζουμίσεις. Όρεξη να έχεις.
Με γνώμονα τα παραπάνω, σου παρουσιάζω τρία ελληνόφωνα sites/blogs που ειδικεύονται στα μαθηματικά, και με πολύ αγάπη και μεράκι οι δημιουργοί τους έδωσαν και δίνουν τον εαυτό τους για τη διάδοση και την πολύτιμη βοήθεια  στο μάθημα των Μαθηματικών.

Ξεκινάμε λοιπόν (κλικ στους τίτλους για να επισκεφτείτε τα sites):

Μαθηματικό Στέκι: Πρόκειται για μια προσπάθεια σε θέματα Μαθηματικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις σελίδες του θα βρείτε Λυμένες ασκήσεις, αναλυτικές σημειώσεις θεωρίας και μεθοδολογίας ασκήσεων.

Λυσάρι: Μαθηματικές σημειώσεις  για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Θεωρία, ασκήσεις, σημειώσεις και φυσικά λύσεις αυτών.

Για την αγάπη των μαθηματικών: Στο ιστολόγιο αυτό συγκεντρώνεται αξιόλογο υλικό απ' όλο το διαδίκτυο για τα σχολικά μαθηματικά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal