Pixlr - Ένα δωρεάν online πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που πλησιάζει Photoshop

αντικατάσταση του photoshop δωρεάν



Υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφιών, κάποιες από τις οποίες τρέχουν ακόμη και στα κινητά μας τηλέφωνα. Ωστόσο οι περισσότερες από αυτές αν και καλύπτουν τις ανάγκες ενός απλού χρήστη, τα βρίσκουν σκούρα όταν αυτός αρχίσει και γίνεται πιο απαιτητικός. Εκεί έρχεται το Pixlr, μία δωρεάν εφαρμογή που τρέχει σε online περιβάλλον, δηλαδή μέσω του browser σας, που έχει περισσότερα κοινά με το Photoshop της Adobe, παρά με τα παραπάνω προγράμματα.

Το Pixlr μπορεί να επεξεργαστεί οποιαδήποτε εικόνα εσείς ανεβάσετε, είτε να δημιουργήσει μια εντελώς νέα, είτε ακόμη και να αρχίσετε το edit μίας εικόνας που έχετε το URL της. Το -παραμετροποιήσιμο- γραφικό του περιβάλλον θα σας θυμίσει έντονα αυτό του Photoshop, όπως βέβαια και η λειτουργία του. Μάσκες, επεξεργασία σε επίπεδα (layers), brushes ακόμη και τα πιο γνωστά shortcuts μέσω πληκτρολογιίου είναι εδώ.

Για την ώρα η ιστοσελίδα του Pixlr χρησιμοποιεί Flash, όμως στα σκαριά βρίσκεται η νέα του έκδοση βασισμένη πάνω σε HTML 5.

Επισκεφθείτε την σελίδα: https://pixlr.com/editor/

Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram