Δωρεάν βιβλίο: «Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας»

Δωρεάν βιβλίο για τις πρώτες βοήθειες στη ψυχική υγεία


Το δωρεάν βιβλίο «Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας» είναι μια ομαδική εργασία στην οποία πήραν μέρος πολλοί νέοι ψυχολόγοι. Αφορμή για τη συγγραφή του ήταν η ιδέα ότι οι νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξηγήσουν σε άμεση, ζωντανή και καθημερινή γλώσσα αυτό που περιγράφουν τα εγχειρίδια και το οποίο συνήθως δεν είναι κατανοητό παρά μόνο σε ψυχιάτρους και ειδικευμένους ψυχολόγους.

Τα θέματα που θα βρείτε στο βιβλίο/εγχειρίδιο είναι τα εξής:
Άγχος, Φοβίες, Διαταραχή Πανικού και Αγοραφοβία, Κοινωνική Φοβία, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (έμμονες ιδέες), Διαταραχή Μετατραυματικού Άγχους, Σωματόμορφες Διαταραχές, Ανορεξία, Βουλιμία, Κατάθλιψη, Σχιζοφρένεια, Διαταραχές Προσωπικότητας, Αλκοολισμός, Κεφαλαλγίες, Θεραπεία Ζεύγους, Σεξουαλικές Διαταραχές, Εγχειρίδια Αυτοβοήθειας, Βασικές Αρχές του Γνωσιακού-Συμπεριφοριστικού Μοντέλου κ.α.

Το βιβλίο διατίθεται εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή τύπου PDF και νομίζω θα εκτιμήσετε το περιεχόμενό του όσο και εμείς.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.17 MB
Σελίδες: 330
Συγγραφέας: Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Συλλογικό)
Πηγή: psychologynow.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram