Easy to Help - Δωρεάν εφαρμογή που βρίσκει Απινιδωτές και σώζει ζωές

Δωρεάν εφαρμογή πρώτων βοηθειών


To Easy to Help είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Android συσκευές κατασκευασμένη από την 16χρονη Ελληνίδα Αναστασία Κοσμέτου, που στην κυριολεξία χρησιμοποιώντας τη μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.
Το Easy to Help δημιουργήθηκε για τους απλούς πολίτες ώστε να μπορέσει να συμμετέχει ο καθένας από εμάς σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών όπως σε τραυματισμούς και σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις. Προσοχή, η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται για να θεραπεύσουμε αλλά για να δώσουμε τις πρώτες ανάγκες.
Πρόκειται για μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή στην οποία βλέπουμε βήμα προς βήμα πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την λιποθυμία, την επιληψία, τα κατάγματα και διάφορους άλλους τραυματισμούς. Επίσης και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, παρέχονται οδηγίες για την αντιμετώπιση καρδιακών ανακοπών.
Το ατού της εφαρμογής και αυτό που κάνει και διαφέρει από τις υπόλοιπες του είδους, είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα μέσω του χαρτών Google Maps να βρίσκουμε τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε διάφορες πόλεις στης Ελλάδος, σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.
Πραγματικά, δεν έχω λόγια για το Easy to Help και προπάντων που μια 16χρονη Ελληνίδα σκέφτηκε να το υλοποιήσει. Τελικά ναι, υπάρχει ελπίδα!


Αν είσαι από υπολογιστή, σκάναρε με το κινητό το QR Code της εφαρμογής:



Έκδοση: 2
Μέγεθος: 4.4 ΜΒ
Λειτουργικό σύστημα: Android (4.0+)
Κατασκευαστής: Αναστασία Κοσμέτου
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram