[How to]: Πως εντοπίζουμε το κινητό που χάσαμε ή μας κλέψανε

Βρες το κινητό που σου κλέψανε


Σχεδόν όλοι έχουμε κινητό και οι περισσότεροι ένα Android Smartphone. Επίσης, σε περίπτωση που δεν έχεις gmail, πρέπει να φτιάξεις ένα οπωσδήποτε γιατί θα δουλέψουμε με εφαρμογή της Google.
Για να εντοπίσουμε το χαμένο μας κινητό, η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά θα πρέπει να έχουμε κάποια εργαλεία ενεργοποιημένα τα οποία αναφέρουμε ευθύς αμέσως:

  • Πλέον, όλα τα κινητά με Android έρχονται με πορεγκατεστημένη την εφαρμογή της Google «Εύρεση συσκευής Google», η οποία είναι απαραίτητη για να δουλέψει ο εντοπισμός. Αν δεν την έχεις, κατέβασέ την από εδώ
  • Θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένο το GPS για να μπορεί να εντοπιστεί η συσκευή στο χάρτη. Πηγαίνουμε στην ειδική σελίδα της Google «Google Find» και συνδεόμαστε με τα στοιχεία του Gmail μας. Εκεί, βλέπουμε αμέσως που βρίσκεται το κινητό μας. 
  • Θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένα τα δεδομένα ή το WiFi στη συσκευή που θέλουμε να εντοπίσουμε. 

Πλέον, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να βρούμε που ακριβώς βρίσκεται η συσκευή μας αλλά και να κάνουμε κάποιες ακόμα ενέργειες μέσα από τη σελίδα του χάρτη:

Αναπαραγωγή ήχου: Θα μπορέσουμε να καλέσουμε τη συσκευή μας για 5 συνεχόμενα λεπτά, ακόμα κι αν αυτή βρίσκεται σε σίγαση. Αυτό είναι πολύ ωραίο σε περίπτωση που έχουμε αφήσει κάπου το κινητό και δεν θυμόμαστε.
Προστασία συσκευής: Μπορούμε με μια κίνηση να κλειδώσουμε τη συσκευή και να αποσυνδεθούμε από τους λογαριασμούς μας στη Google. Εδώ, μπορούμε να προβάλλουμε κάποιο μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος, για παράδειγμα έναν αριθμό κινητού. Ακόμα και μετά το κλείδωμα, εντοπίζεται η συσκευή.
Διαγραφή δεδομένων συσκευής: Μπορούμε να διαγράψουμε όλο το περιεχόμενο της συσκευής. Φυσικά αυτή είναι η ύστατη προσπάθεια, όταν δεν έχουμε ελπίδες να πάρουμε πίσω το κινητό μας, και επειδή έχουν κλέψει τη συσκευή μας, είναι η καλύτερη λύση ώστε εξαφανίσουμε τα δεδομένα μας. Μετά από αυτό βέβαια, είναι αδύνατος ο εντοπισμός της συσκευής μας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal