elementary OS - Μία καλαίσθητη και γρήγορη διανομή linux για αρχάριους με άρωμα από mac OS

Γρήγορη διανομή linux για αρχάριους


Το elementary OS είναι μία διανομή Linux βασισμένη σε Ubuntu. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ταχύτητα και η καλαισθησία, κάτι που φαίνεται από τα πρώτα screenshot που θα συναντήσει κανείς. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως το elementary OS θυμίζει αρκετά το λειτουργικό της Apple, mac OS ή OS X, αφού αυτό μάλλον αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης για το γραφικό του περιβάλλον.

Το γραφικό περιβάλλον του elementary OS ονομάζεται Pantheon, είναι αρκετά απλό και γρήγορο, κάτι που το κάνει ιδανικό για αρχάριους χρήστες. Το elementary OS έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές για όλες τις κύριες λειτουργίες, ενώ διαθέτει και το δικό του "App Store". Τέλος το τελευταίο μεγάλο update της διανομής κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες εβδομάδες, με αριθμό 5.0 και κωδική ονομασία Juno.

Το elementary OS διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του και τρέχει  σε υπολογιστές με τουλάχιστον 4GB μνήμης RAM και διπύρηνο επεξεργαστή. Στην ιστοσελίδα του elementary OS θα βρείτε αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης, στα ελληνικά, εδώ. Για να κατεβάσετε το λογισμικό χωρίς να πραγματοποιήσετε δωρεά, απλά εισάγετε 0 στο πλαίσιο "Συγκεκριμένο ποσό" και έπειτα πατήστε "Αγοράστε το elementary OS".

Μία σύντομη παρουσίαση της διανομής:




Έκδοση: 5.0 Juno
Μέγεθος: 1.48GB
Λειτουργικό σύστημα: Linux
Κατασκευαστής: elementary LLC
Πηγή: elementary.io
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram