[How to]: Πως εγκαθιστούμε το Microsoft Store σε περίπτωση που το σβήσαμε καταλάθος

Εγκατάσταση Windows Store


Μπορεί για κάποιο λόγο να διαγράψαμε από τα Windows 10 το κατάστημα της Microsoft (Windows store), είτε καταλάθος είτε από πειραματισμούς που κάνουμε με το λειτουργικό. Επειδή, είμαι παθών και διέγραψα από ανοησία μου το Windows Store με αποτέλεσμα να μην μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα από το συγκεκριμένο κατάστημα, έψαξα και ανακάλυψα ότι η ίδια η Microsoft δημιούργησε ένα σκριπτάκι το οποίο επαναφέρει τα πράγματα στη θέση του ή αλλιώς διορθώνει τις βλακείες μου!

Μην αγχώνεστε, τα βήματα είναι απλά και κατανοητά:


  • Ξεκινώντας, θα πρέπει να κατεβάσουμε το έτοιμο σκριπτάκι, το οποίο είναι σε συμπιεσμένη μορφή (.zip), από την επίσημη σελίδα της Microsoft: Script Επανεγκατάστασης του Windows Store 
  • Αποσυμπιέζουμε τον συμπιεσμένο φάκελο και μέσα θα βρούμε το σκριπτάκι. 
  • Κάνουμε δεξί κλικ στο Script και το ανοίγουμε με το Power Shell με δικαιώματα διαχειριστή, όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα:




Αυτό ήταν, τώρα ξεκινάει η διαδικασία επανεγκατάστασης των Windows Store. Μπορεί να χρειαστεί κάποια λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί και εφόσον τελειώσει θα έχετε έτοιμο και στη θέση του το Windows Store της Microsoft.



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram