Sky Map - Εξερευνήστε τον ουρανό με αυτή την επαυξημένης πραγματικότητας εφαρμογή

Sky Map - Δες σε πραγματικό χρόνο ποιον πλανήτη βλέπεις στον ουρανό


Το Sky Map είναι μία από τις πιο γνωστές δωρεάν εφαρμογές για Android συσκευές και μάλιστα μία από τις πρώτες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «επαυξημένης πραγματικότητας» ή αλλιώς augmented reality. Στην πράξη το Sky Map είναι ένα φορητό πλανητάριο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν αστέρια, πλανήτες, αστερισμούς και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον ουρανό.

Το ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Sky Map είναι ο τρόπος με τον οποίο ο χρήστης βρίσκει τα παραπάνω, αφού το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να στρέψει το κινητό του προς την κατεύθυνση του ουρανού που επιθυμεί και σε πραγματικό χρόνο το Sky Map θα εμφανίζει τη θέση των πλανητών, αστεριών και οτιδήποτε υπάρχει στο αχανές διάστημα!!

Στη πραγματικότητα, η εφαρμογή εκμεταλλεύεται τους αισθητήρες της συσκευής και το GPS για να μπορεί να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα ως προς τη θέση μας στην επιφάνεια της γης. Αξίζει μία μικρή δοκιμή έτσι ώστε να το βιώσετε οι ίδιοι και έπειτα να εντυπωσιάσετε κάθε δύσπιστο φίλο σας.


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα τη συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Android
Κατασκευαστής: Sky Map Devs
Πηγή: PlayStore
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram