[Τι σημαίνει]: Phishing

Τι σημαίνει η λέξη Phishing

Το Phishing, από την αγγλική λέξη Fishing που σημαίνει ψαρεύω, είναι η ενέργεια που κάνει κάποιος για να εξαπατήσει χρήστες του διαδικτύου.
Το Phishing μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους στο διαδίκτυο όπως και στον φυσικό κόσμο με τους απατεώνες. Για παράδειγμα, ο Θύτης προσπαθεί να εκμαιεύσει διάφορα προσωπικά στοιχεία από το υποψήφιο θύμα του χρησιμοποιώντας διάφορα ηλεκτρονικά εργαλεία εξαπάτησης. Συνήθως, πίσω από το Phising, βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζουν καλά προγραμματισμό και δημιουργούν εξειδικευμένα εργαλεία hacking, ανάλογα το θύμα τους. Βέβαια, μπορεί να μην έχουν και καμία σχέση με το προγραμματισμό απλά να είναι καλοί στο «ψάρεμα» των υποψήφιων "πελατών τους". Και αυτό Hacking λέγεται.

Ένας πολύς γνωστός τρόπος Phishing είναι μέσω προσωπικών μηνυμάτων στα Social Media ή μέσω email. Ο Θύτης προσπαθεί να ξεγελάσει το υποψήφιο θύμα λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης από την τράπεζά του. Φυσικά καμιά τράπεζα δεν θα το κάνει αυτό μέσω email. Κι' όμως, πολλοί είναι αυτοί που γίνονται εύκολη λεία.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram