Ξένη Ταινιοθήκη - Δείτε κλασικές ταινίες των δεκαετιών 30's έως και 60's

Δωρεάν ξένη ταινιοθήκη παλιών ταινιών


Το Youtube βρίθει από πλούσιο υλικό σε οτιδήποτε κι αν θελήσει να ψάξει κάποιος. Δεν είναι λίγες οι φορές που εντυπωσιάστηκα από αυτά που βρήκα στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα οπτικοακουστικού υλικού στον κόσμο και φυσικά πολλές φορές απογοητεύομαι από το "σκουπιδαριό" που υπάρχει εκεί έξω. Ευτυχώς, υπάρχουν κανάλια που κάνουν ποιοτική δουλειά, ακόμα και στο φτωχό ελληνικό youtube, που με τη πρώτη ευκαιρία θέλω να σας τα παρουσιάζω όπως κάναμε και με τα Ελληνικά κανάλια εκλαϊκευμένης επιστήμης που πρόσφατα είδατε από τις σελίδες του dwrean.net.

Σήμερα, την τιμητική του έχει ένα σχετικά νέο κανάλι (δημιουργήθηκε το 2016) με τίτλο «Ξένη Ταινιοθήκη» που όπως είναι προφανές, θα μπορείτε να δείτε ταινίες (συνήθως) από τον αμερικάνικο κινηματογράφο αλλά με μια διαφορά. Όλες οι ταινίες είναι από τον παλιό κλασικό κινηματογράφο των δεκαετιών του 30's έως και του 60's. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν ανεβεί 130 ολόκληρες ταινίες σε HD ποιότητα και φυσικά υποτιτλισμένες στα Ελληνικά. Αν μη τι άλλο, η δουλειά του εν λόγω καναλιού είναι προσεγμένη και απ' ότι παρατήρησα η συχνότητα που ανεβαίνουν οι ταινίες είναι γρήγορη, σχεδόν μία ταινία ανά ημέρα.



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram