[Δωρεάν βιβλίο]: «HTML5+JavaScript: Δημιουργώντας παιχνίδια - Ο εύκολος τρόπος»

Δωρεάν βιβλίο για την δημιουργία παιχνιδιών με την HTML5 και την JavaScript


Ο Συγγραφέας του δωρεάν βιβλίου «HTML5+JavaScript: Δημιουργώντας παιχνίδια - Ο εύκολος τρόπος» Κωνσταντίνος Παπαστεργίου, προσπαθεί να κάνει την δημιουργία παιχνιδιών με κώδικα όσο το δυνατόν πιο βατή σε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Από την εισαγωγή και τον επίλογο του βιβλίου, αλιεύσαμε το παρακάτω κείμενο που δίνει μια σαφή εικόνα του τι πρόκειται να διαβάσετε:

Ο προγραμματισμός παιχνιδιών με τη χρήση κώδικα είναι γενικά σύνθετος και πολλοί νέοι υποψήφιοι προγραμματιστές αποθαρρύνονται. Έπρεπε να βρεθεί η κατάλληλη γλώσσα ώστε να μπορέσω να γράψω ένα βιβλίο για τη δημιουργία παιχνιδιών με κώδικα που θα ενθαρρύνει τους νέους προγραμματιστές.Η ευκαιρία δόθηκε με την εμφάνιση της HTML5 σε συνδυασμό με την ύπαρξη της JavaScript.Η HTML5 είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για τον Παγκόσμιο Ιστό, η οποία έρχεται να δημιουργήσει μια νέα εποχή στο χώρο των παιχνιδιών και των εφαρμογών.
Η JavaScript είναι μια γνωστή και απλή γλώσσα προγραμματισμού η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγχει την δημιουργία γραφικών με την χρήση της HTML5. Προσπάθησα και νομίζω τα έχω καταφέρει να γράψω ένα βιβλίο που θα βάλει τον αναγνώστη στην λογική του προγραμματισμού απλά και φιλικά

Στο βιβλίο περιγράφεται μια λογική προγραμματισμού η οποία ελπίζουμε ότι θα δώσει στον αναγνώστη την ώθηση που χρειάζεται για να ξεκινήσει το ταξίδι του στον μαγικό κόσμο του game developing.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αλγοριθμική και γενικά στον προγραμματισμό υπάρχουν συνήθως πολλοί τρόποι για να φτάσει κανείς σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να αντιγράφεις την τεχνική οποιουδήποτε, αλλά να αποκτήσεις μια δική σου τεχνική με την οποία θα φτάνεις στο ζητούμενο εύκολα, με την δική σου λογική.Το ζητούμενο στην δημιουργία παιχνιδιών, πέρα από τις γνωστικές δεξιότητες, είναι η φαντασία του προγραμματιστή και η επιθυμία που πρέπει να έχει, ώστε να δημιουργήσει από το μηδέν μια εφαρμογή. Μια εφαρμογή που θα τον αναγκάσει να χρησιμοποιήσει όλη του την αλγοριθμική δημιουργικότητα.
Στο download link που σας δίνουμε στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να κατεβάσετε σε PDF το βιβλίο ή να το διαβάσετε online από το δεύτερο link.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 2.2 MB
Σελίδες: 111
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Παπαστεργίου
Πηγή: edaskalos.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram