FreeFileSync - Δωρεάν πρόγραμμα για συγχρονισμό αρχείων και ευκολότερο backup

συγχρονισμός φακέλων windows linux mac os

Μία από τις πιο κουραστικές, αλλά ταυτόχρονα απαραίτητες, ενέργειες που οφείλει να κάνει όποισδηποτε χρησιμοποιεί υπολογιστή, είναι το backup. Ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι κουράζονται με την διαδικασία του backup είναι πως πρέπει να μετακινούν ξανά ολόκληρους φακέλους, από τον υπολογιστή προς το μέσο που γίνεται το backup, καθώς το να δει κανείς ένα ένα όλα τα αρχεία και να συγκρίνει με αυτά που ήδη έχουν γίνει backup από προηγούμενη φορά, εκτός από χρονοβόρο, πολλές φορές είναι και αδύνατο.

Το FreeFileSync είναι ένα δωρεάν, ανοικτού κώδικα, πρόγραμμα που έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Αυτό αναλαμβάνει να κρατά δύο φακέλους συγχρονισμένους, κάτι που σημαίνει πως κάθε φορά αντιγράφει μόνο όσα αρχεία δεν βρίσκονται στον "δεύτερο" backup φάκελο. Παράλληλα, μέσα από την σχετική ρύθμιση, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό πραγματικού χρόνου, έτσι ώστε η όλη διαδικασία να γίνει ακόμη πιο αυτοματοποιημένη. Τέλος, αυτό υποστηρίζει συγχρονισμό και με Cloud υπηρεσίες (π.χ. Google Drive), ενώ υπάρχει η δυνατότητα για FTP και FTPS.

Το FreeFileSync είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και Mac Os και θα το βρείτε μέσω του ακόλουθου συνδέσμου Download, ενώ στην ιστοσελίδα του υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από βίντεο οδηγούς για την χρήση του.

Έκδοση: 10.10
Μέγεθος: 15.6MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Mac OS, Linux
Κατασκευαστής: FreeFileSync
Πηγή: freefilesync.org
Συντάκτης του άρθρου: Χιωτέλλης Χρήστος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram