«Οι περιπέτειες του Πινόκιο» - Δωρεάν το διάσημο μυθιστόρημα της Παιδικής Λογοτεχνίας

Κατέβασε το μυθιστόρημα «Οι περιπέτειες του Πινόκιο»

Από τα μεγαλύτερα και πιο διαδεδομένα παιδικά μυθιστορήματα είναι ο Πινόκιο. Πάντα θυμάμαι ιστορίες του, πάντα έβλεπα τον Πινόκιο στην τηλεόραση και πάντα στην καθημερινότητά μας δανειζόμασταν τη φράση: «θα μεγαλώσει η μύτη σου αν λες ψέμματα». Λίγα είναι αυτά τα παιδικά βιβλία που σου κάνουν τόσο μεγάλη εντύπωση και μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη.
Έτσι λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε τον Πινόκιο εντελώς δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις «Σαΐτα».

Απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου που προλογίζει η μεταφράστρια του Πινόκιο, Ευρυδίκη Αμανατίδου:

Είναι μεγάλος παραμυθάς ο Κολλόντι. Μην πάει το μυαλό σας στο ότι θα διαβάσετε κάτι εξωπραγματικό και ψεύτικο, που απλά γράφτηκε για να διασκεδάσει τα παιδιά εκατόν πενήντα χρόνια πριν. Μπορεί η μύτη του Πινόκιο να μεγάλωσε, επειδή έλεγε ψέματα, όχι όμως και η μύτη του πνευματικού δημιουργού του. Πίσω από τα έμβια που αποκτούν ανθρώπινη φωνή, πίσω από μια ξύλινη μαριονέτα που ζωντανεύει, με μια σατιρική διάθεση ο Κολλόντι ξεδιπλώνει τον κόσμο του παιδιού και τη συμπεριφορά
του, κάτι που φυσικά δεν αφήνει ούτε τον ενήλικα αδιάφορο, αφού κι εμείς πολλές φορές ως παιδιά συμπεριφερόμαστε, με όλα τα θετικά και αρνητικά που συνεπάγεται αυτό. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 970 KB
Σελίδες: 146
Συγγραφέας: Κάρλο Κολλόντι
Μετάφραση από τα Ιταλικά: Ευρυδίκη Αμανατίδου
Πηγή/εκδόσειςsaitapublications.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram