«Τα Παιχνίδια στην Αρχαία Ελλάδα» - Δες τι παίζανε τα παιδιά πριν χιλιάδες χρόνια

Δωρεάν βιβλίο για τα παιχνίδια που έπαιζαν στην αρχαιότητα


Μόλις ανακαλύψαμε ένα πολύ ενδιαφέρον και δωρεάν βιβλιαράκι σε μορφή PDF που αναφέρεται στα παιχνίδια που υπήρχαν και έπαιζαν στην αρχαιότητα. Θα εντυπωσιαστείτε από τις ομοιότητες με παιχνίδια που παίζονται στις μέρες μας. Η Σοφία Παυλάκη, μία εκ των δύο δημιουργών του βιβλίου, στο εισαγωγικό σημείωμα γράφει:

Αυτός ο οδηγός είναι καρπός πολύχρονης δουλειάς και καταγραφής σχετικά με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια. Με μεράκι, συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε πολύτιμο υλικό από μουσεία στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με σκοπό να το διαθέσουμε σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Μέσα από τις σελίδες αυτές θα μάθετε για τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια και θα δείτε τα πιο χαρακτηριστικά εκθέματα που έχουν φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Εκθέματα σε μουσεία πια, αλλά πηγή χαράς, δημιουργίας και παιχνιδιού για τα παιδιά πριν από χιλιάδες χρόνια. 

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 8.1 MB
Σελίδες: 19
Συγγραφείς: Σοφία Παυλάκη, Λουίς Σάντος
Πηγή: greektoys.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram