[Δωρεάν Βιβλίο]: «Καλαμιές στον Άνεμο»

Δωρεάν μυθιστόρημα: Καλαμιές στον Άνεμο


Η Γκράτσια Ντελέντα (1871-1936) ήταν Ιταλίδα λογοτέχνις που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1926. Γεννήθηκε στο Νουόρο της Σαρδηνίας και εκπαιδεύτηκε κατ’ οίκον. Άρχισε να δημοσιεύει γραπτά της σε εφημερίδες και περιοδικά του τόπου της, και το 1896 με τον  «Δρόμο του κακού» απέσπασε τον έπαινο των κριτικών. Το 1899 πηγαίνει στο Κάλιαρι, παντρεύεται και μετακομίζει στη Ρώμη, όπου έζησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

Στο δωρεάν e-book με τίτλο «Καλαμιές στον Άνεμο», προλογίζει ο Χρήστος Αλεξανδρίδης  ο οποίος είναι και μεταφραστής του βιβλίου. Ας διαβάσουμε ένα απόσπασμα: 

Πρόκειται ίσως για το γνωστότερο διεθνώς μυθιστόρημα της Ντελέντα. Κι εδώ η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Σαρδηνία. Το κύριο πρόσωπο του έργου, ο Έφις, είναι ο ηλικιωμένος υπηρέτης στο σπίτι της οικογένειας Πιντόρ. Από την ξεπεσμένη οικογένεια ευγενών έχουν απομείνει μόνο τρεις αδελφές: δυο γεροντοκόρες και μια νεότερη, ανύπαντρη κι εκείνη.
Ο υπηρέτης έταξε σκοπό στη ζωή του να υπηρετήσει με πλήρη αφοσίωση τις τρεις γυναίκες που απόμειναν μόνες και απροστάτευτες, επειδή πιστεύει πως έτσι θα εξιλεωθεί από μια παλιά κρυφή ενοχή που τον βαραίνει: σκότωσε άθελά του το αφεντικό του, στην προσπάθεια να φυγαδεύσει στη Ρώμη μαζί με τον εραστή της την τέταρτη αδελφή, τη Λία, που αγαπούσε κρυφά χωρίς ανταπόκριση.

Το βιβλίο έχουμε την χαρά να το έχουμε σε ηλεκτρονική μορφή (PDF, εPub, Kindle Mobi) χάρη στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του OpenBook του Γιάννη Φαρσάρη όπου το download link σας παραπέμπει εκεί για να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν.


Είδος Αρχείου: PDF / ePub / Kindle Mobi
Μέγεθος: 2.08 MB
Σελίδες: 343
Συγγραφέας: Γκράτσια Ντελέντα
Μετάφραση στα Ελληνικά: Χρίστος Αλεξανδρίδης
Πηγή/Εκδόσεις: OpenBook
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram