My Tax Friend - Δωρεάν πρόγραμμα για την εύκολη διαχείριση ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δημοσίου

Δωρεάν πρόγραμμα διαχείρισης υπηρεσιών δημοσίου


Το My Tax Friend είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για Windows λειτουργικά συστήματα, κατασκευασμένο από τον λογιστή Βλαδίμηρο Ίτσιο, το οποίο βοηθάει τους πολίτες (επαγγελματίες και μη) να αναζητήσουν την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει και να συμπληρώσουν άμεσα τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις υπηρεσίες αυτές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος μπαίνοντας στην εφαρμογή, είναι να δημιουργήσει το δικό του προφίλ με όλα τα προσωπικά του στοιχεία και τους κωδικούς από τις υπηρεσίες που είναι εγγεγραμμένος και τον ενδιαφέρουν. Αυτό γίνεται για να μπορεί το πρόγραμμα να αυτοματοποιεί όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα έκανε ο χρήστης χειροκίνητα αν πήγαινε ξεχωριστά στα site αυτών των υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες οι οποίες είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή και μπορείς να εξυπηρετηθείς είναι: Taxisnet, Ο.Π.Ε.Κ.Α, Ε.Φ.Κ.Α, Ο.Α.Ε.Δ, Ermis (e-ΚΕΠ), Δήμοι, Επιμελητήρια, Γ.Ε.ΜΗ, Κτηματολόγιο και εύρεση ΑΜΚΑ.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ χρήσιμα εργαλεία όπως:

  • Έλεγχο Εγκυρότητας ΑΦΜ
  • Έλεγχο Εγκυρότητας ΑΜΚΑ
  • Έλεγχο Εγκυρότητας IBAN
  • Αποφορολόγηση Ποσού

Τα καλά νέα δε σταματούν εδώ, αφού ο χρήστης μέσω της εφαρμογής μπορεί να εκτυπώσει βασικά έγγραφα, όπως Υπεύθυνες Δηλώσεις και Εξουσιοδοτήσεις με προσυμπληρωμένα τα πεδία. Τέλος, να πούμε ότι μπορεί κάποιος να καταχωρήσει όσα προφίλ χρηστών θέλει για να δουλέψει και για τους αντίστοιχους. Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα ενδείκνυται και για επαγγελματίες.

Σημαντικό: Επειδή ορισμένοι σχολιάσατε με αρνητικό τρόπο για την ασφάλεια των κωδικών που επρόκειτο να εμπιστευτείτε στο πρόγραμμα, ο δημιουργός της εφαρμογής, Βλαδίμιρος Ίτσιος, πήρε θέση και αποστόμωσε ορισμένους: 

Η εφαρμογή αποθηκεύει όλα τα στοιχεία σε κρυπτογραφημένο αρχείο στον υπολογιστή, τοπικά, και όχι σε κάποιο cloud σύστημα, που ίσως γίνει στόχος hacking. Η μοναδική επικοινωνία που έχει με τον server είναι κατά την εκκίνηση, όταν ελέγχει για νέα έκδοση. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί με οποιοδήποτε πρόγραμμα firewall.

Επίσης, αν ο υπολογιστής που είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία θα γίνει στόχος επίθεσης και θα πάρουν τα στοιχεία, θεωρώ ότι η αποθήκευση στο πρόγραμμα είναι πιο ασφαλής από πχ αποθήκευση των κωδικών στον browser μας. Για επιπλέον ασφάλεια, μάλιστα, δεν υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του κωδικού εισόδου στην εφαρμογή. Αν τον ξεχάσουμε, σβήνονται όλα τα στοιχεία και δημιουργείται νέος κωδικός.

Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή δεν απαιτεί να περαστούν κωδικοί για να λειτουργήσει, παρά μόνο ΑΦΜ και επώνυμο για τη δημιουργία της καρτέλας. Μπορούμε να μην περάσουμε κωδικούς, να τους γράφουμε εμείς κάθε φορά που θέλουμε να μπούμε στην υπηρεσία και να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα ως ευρετήριο υπηρεσιών ή για τη συμπλήρωση φορμών ή άλλων στοιχείων που δεν είναι ευαίσθητα ή δε θέλουμε να τα περάσουμε. Στην περίπτωση αυτή, βέβαια, δε θα έχουμε αυτόματη άντληση στοιχείων μητρώου από την ΑΑΔΕ ή την πρωτοποριακή δυνατότητα πολλαπλού ελέγχου για οφειλές ή μηνύματα στην ΑΑΔΕ.

Έκδοση: 5.2.2
Μέγεθος: 31 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Βλαδίμηρος Ίτσιος
Πηγή: mytaxfriend.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal