Star Guard - Ενα εκπληκτικό μινιμαλιστικό δωρεάν παιχνίδι που θυμίζει εποχές Atari 2600

Star Guard - Δωρεάν Indie Video Game


Το Star Guard είναι για ακόμη μια φορά η απόδειξη ότι για να αγαπήσεις ένα Video Game, δεν παίζουν ρόλο τα εντυπωσιακά γραφικά. Πρόκειται για ένα Platform Game με έντονο το Pixel στοιχείο στους χαρακτήρες, που σου θυμίζει έντονα τα παιχνίδια που παίζαμε από την "αρχαία" κονσόλα του Atari 2600.
To Star Guard είναι κατασκευασμένο από τον Αμερικανό προγραμματιστή Loren Schmidt και σκοπός του παιχνιδιού είναι να οδηγήσεις τον ήρωά μας (έναν αστροναύτη) μέσα από ένα κάστρο που είναι γεμάτο περίεργους εχθρούς και να τους εξολοθρεύσεις φτάνοντας εντέλει στον μεγάλο μάγο! Όσο περνάς τις πίστες του παιχνιδιού, θα καταλάβεις ότι το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα. Ευτυχώς, που ανά τακτά και καίρια σημεία βγαίνει ένα σημαιάκι που σηματοδοτεί το Save του παιχνιδιού.

Για την ιστορία, ο ο δημιουργός του Star Guard, Loren Schmidt από το Όουκλαντ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ξεκίνησε τη κατασκευή του παιχνιδιού ως φοιτητής και του πήρε γύρω στους 16 μήνες για να το ολοκληρώσει. Τελικά, το κυκλοφόρησε το 2009 και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε το 2010 όπου σε έναν διαγωνισμό για Video Games, στο IGF Design, έφτασε μέχρι και τον τελικό! 

O Indie Developer και δημιουργός του Star Guard, Loren Schmidt

Το Star Guard διανέμεται εντελώς δωρεάν για Windows, Mac και Linux λειτουργικά συστήματα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από το link που δίνουμε στο τέλος του άρθρου. Επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε και μια δωρεά στον προγραμματιστή μέσω Paypal. Βέβαια αυτό είναι προαιρετικό αλλά εγώ έπρεπε να σας το αναφέρω.

Δες ένα Game Play του Star Guard από το Retropolis Greece:


Έκδοση: 0.97
Μέγεθος: ~ 2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Mac / Linux
Κατασκευαστής: Loren Schmidt
Πηγή: lorenschmidt.itch.io
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram