«oTranscribe» - Ένα δωρεάν online εργαλείο που διευκολύνει την απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων

Δωρεάν Online πρόγραμμα που σε βοηθάει στην απομαγνητοφώνηση ηχητικών αρχείων


Το «oTranscribe» είναι ένα εκπληκτικό δωρεάν και open source online πρόγραμμα με το οποίο μπορείτε να κάνετε την απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων παιχνιδάκι. Οτιδήποτε παράγει ήχο όπως: βίντεο, mp3 κτλ, μπορεί να ανεβεί στην υπηρεσία του oTranscribe και να σε βοηθήσει στην απομαγνητοφώνηση.

Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να ανεβάσεις το ηχητικό αρχείο από τον υπολογιστή σου στο oTranscribe ή να βάλεις το Link του βίντεο από το Youtube (εφόσον θέλεις να απομαγνητοφωνήσεις ένα βίντεο που βρίσκεται εκεί), και να αρχίσεις την εργασία ακούγοντας παράλληλα τον ήχο από το αρχείο.

Θα μου πεις, ποια είναι η διαφορά του να το κάνω μόνος μου ανοίγοντας έναν κειμενογράφο και να ακούω παράλληλα το αρχείο ήχου. Η διαφορά έγκειται στο ότι σου παρέχονται διάφορα βοηθητικά εργαλεία μέσω της online εφαρμογής και εξηγούμαι αμέσως:

  • Καταρχάς, σου παρέχεται μια πολύ βολική και παράλληλη θέαση του βίντεο ή του αρχείου ήχου με τον κειμενογράφο. 
  • Πατώντας το πλήκτρο escape (Esc) μπορείς να σταματήσεις ή να ξεκινήσεις την αναπαραγωγή του ήχου χωρίς να "πάρεις" τα χέρια σου από το πληκτρολόγιο. 
  • Πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+J, βάζεις ενεργό timestamp, δηλαδή διαδραστικές χρονικές επισημάνσεις για να μπορείς να μεταβείς εύκολα στο χρονικό σημείο που θέλεις. 
  • Επίσης, έχεις τη δυνατότητα αυξομείωσης της ταχύτητας του αρχείου ήχου/βίντεο για να γίνει ακόμα πιο εύκολη η απομαγνητοφώνηση. 
  • Τέλος, σου παρέχεται αυτόματη αποθήκευση καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας σου στον αποθηκευτικό χώρο του browser σου. 

Το αποτέλεσμα μπορεί να εξαχθεί σε απλό αρχείο κειμένου (.txt) ή σε Markdown (.md) και σε ένα format της εφαρμογής oTranscribe (.otr). Επίσης, αν κάνετε εγγραφή με το Google Account σας, μπορεί να αποθηκευτεί το αποτέλεσμα στα google docs.

Πήγαινε στην Online εφαρμογή ► oTranscribe (βοήθημα απομαγνητοφώνησης αρχείων ήχου και βίντεο)


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram