Πάμε Στάση: Δωρεάν εφαρμογή για διευκόλυνση του επιβατικού κοινού


Διαθέσιμη είναι η δωρεάν και ελληνική εφαρμογή «Πάμε Στάση» για smartphones, tablet και wearables, η οποία ενημερώνει τους επιβάτες για τις διαδρομές, στάσεις και αφίξεις των λεωφορείων της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή αυτή στέλνει ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου στη στάση που έχει επιλέξει ο χρήστης. Παράλληλα, η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Καθημερινά 1.500.000 Αθηναίοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρόλο που χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες εφαρμογές ΜΜΜ, ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο ξοδεύοντας χρόνο και περιμένοντας στη στάση.
Με το Πάμε Στάση, ο χρήστης ρυθμίζει μία φορά την ειδοποίηση του και η εφαρμογή αναλαμβάνει να τον ειδοποιεί καθημερινά (ή τις ημέρες που έχει επιλέξει) για το πότε πρέπει να ξεκινήσει.

Σκοπός είναι ο χρήστης να προγραμματίσει έγκαιρα τις μετακινήσεις του, χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Τι προσφέρει η εφαρμογή

Μέσω της εφαρμογής, το επιβατικό κοινό της Αθήνας μπορεί:

  • Να λαμβάνει ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου ή του τρόλεϊ σε συγκεκριμένη στάση.
  • Να βλέπει όλες τις αγαπημένες του στάσεις με ένα κλικ, τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου στην στάση, όλα τα δρομολογια, καθώς και πότε αναχωρεί το επόμενο δρομολόγιο.
  • Ειδοποιήσεις για προβλήματα στη γραμμή, όπως απεργίες, πορείες και κλειστοί δρόμοι.


Ερχόμενες Εκδόσεις

Σύντομα, η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί και με τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Ολοκληρωμένο trip planner, που θα προτείνει την βέλτιστη διαδρομή, θα κάνει πρόβλεψη για την άφιξη του λεωφορείου και θα στέλνει ειδοποίηση για να ξεκινήσει ο χρήστης την διαδρομή του. 
  • Αποστολή ειδοποίησης όταν ο οδηγός βρίσκεται στην αφετηρία, για τους επιβάτες εκείνους που βρίσκονται κοντά στην αφετηρία και ως αποτέλεσμα χάνουν το λεωφορείο.
  • Λεωφορείο στον Χάρτη

Το «Πάμε Στάση» είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν για Android και iOS συσκευές ενώ μέχρι στιγμής το έχουν κατεβάσει πάνω από 30.000 φορές (και στις δυο πλατφόρμες) και η βαθμολογία στο Google Play Store είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα των 4.4 αστεριών.
Έκδοση: 0.9.17 (Android) - 1.75 (iOS)
Μέγεθος: 6.1 MB (Android) - 18.3 MB (iOS)
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4 και άνω - iOS 10.0 και άνω
Κατασκευαστής: pamestasi.gr
Πηγήpamestasi.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος ΟικονομίδηςΑν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram