Synfig Studio - Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας κινουμένων σχεδίων

Δωρεάν εφαρμογή δημιουργίας κινουμένων σχεδίων (Animations)

Το Synfig Studio, είναι ένα δωρεάν και Open Source πολυπλατφρομικό πρόγραμμα δημιουργίας κινούμενων σχεδίων.
Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχα εμπορικά προγράμματα μιας και διαθέτει πληθώρα εργαλείων και χαρακτηριστικών, με την βοήθεια των οποίων, θα γλυτώσετε κόπο και χρόνο κατά την δημιουργία των animations.

Το Synfig Studio διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την δημιουργία animations. Για να δημιουργήσεις Animations (δηλαδή κινούμενες εικόνες), χρειάζεται να επεξεργάζεσαι και να διαχειρίζεσαι τα στιγμιότυπα/εικόνες από τα οποία θα αποτελείται το animation σου. To Synfig Studio, το κάνει πάρα πολύ καλά αυτό ενώ ένα ακόμα βασικό στοιχείο της εφαρμογής είναι και η δημιουργία Layers.
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης αρχείων ήχου για το animation που δημιουργούμε.

Για τον αρχάριο χρήστη που δεν έχει ασχοληθεί ξανά με τέτοιου είδους προγράμματα και θέλει να κάνει μια αρχή, αξίζει να διαβάζει το manual της εφαρμογής από το επίσημο site. Επίσης, υπάρχουν πληθώρα από βίντεο οδηγούς στο youtube, αρκεί να κάνετε μια αναζήτηση με την ονομασία του προγράμματος.

Το Synfig Studio διατίθεται εντελώς δωρεάν για Windows, Mac και Linux Λειτουργικά Συστήματα.


Έκδοση: 1.2.2
Μέγεθος: 125.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Mac / Linux
Κατασκευαστής: synfig.org
Πηγή: synfig.org
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram