[Τι σημαίνει]: DRM

τι είναι το DRM


Στην ακριβή του ορολογία, το Digital Restrictions Management ή το γνωστό DRM, το οποίο μερικές φορές αναφέρεται ως Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων, είναι μια κατηγορία τεχνολογιών που στοχεύουν στον περιορισμό της χρήσης των ψηφιακών μέσων και συσκευών μετά την πώληση.

Με λίγα και απλά λόγια, όταν αγοράσεις ένα προϊόν (λογισμικό-παιχνίδι) που υπάγεται στο καθεστώς DRM, δεν σου ανήκει ολοκληρωτικά. Στην ουσία, το DRM σου κάνει ότι και στην παραπάνω εικόνα! 😀

Στον αντίποδα, βλέπουμε συχνά σε διάφορες αγορές παιχνιδιών τον όρο «DRM-free», που σημαίνει ό,τι τα κατεβάζεις, τα κρατάς, τα εγκαθιστάς, τα σβήνεις, τα εγκαθιστάς εκ νέου, τα ξανασβήνεις κ.ο.κ. χωρίς κανένα περιορισμό. Το αγόρασες? είναι πλέον ολόδικό σου!

Μια τέτοια πλατφόρμα παιχνιδιών που αγοράζεις DRM-Free παιχνίδια, είναι το GOG που παρουσιάζουμε συχνά-πυκνά δωρεάν προσφορές από εκεί στη ανάλογη κατηγορία.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram