USB Disk Manager - Προστάτεψε τα φλασάκια σου από ιούς και μολυσμένα PC

Προστατέψτε τα USB Flash από ιούς και μολυσμένα PC


Το USB Disk Manager είναι ένα μικρό, αξιόπιστο, φορητό και εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα για Windows το οποίο μας βοηθά να χρησιμοποιήσουμε τα USB φλασάκια με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δηλαδή, μπορούμε εύκολα να απενεργοποιήσουμε τις συσκευές USB, να τις προστατέψουμε από εγγραφές ή να απορρίψουμε την εκτέλεση εφαρμογών μέσα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο καθιστούμε την εκτέλεση και τη διάδοση διαφόρων ιών δύσκολη (αν όχι αδύνατη).

Τα χαρακτηριστικά του USB Disk Manager είναι:

Προστασία εγγραφής USB (Write Protect)

Μπορούμε να ασφαλίσουμε το USB Flash Drive και να μην δέχεται επιπλέον εγγραφές. Κανείς δεν θα μπορεί να βάλει κάτι στο φλασάκι από τον υπολογιστή του, με αποτέλεσμα να αποτρέψουμε πιθανή διάδοση ιών. 

Έλεγχος εκτέλεσης αρχείων (Execute Deny)

Μπορούμε να κάνουμε τον υπολογιστή μας ασφαλές, αρνούμενοι την εκτέλεση εφαρμογων μέσα από USB φλασάκια. Έτσι, το σύστημά μας παραμένει ασφαλές από κοινούς ιούς που μεταδίδονται μέσω USB Flash Drives.

Απενεργοποίηση USB Flash Drive (Disable USB)

Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα USB ώστε να αποκλείσουμε οποιαδήποτε ανάγνωση ή εγγραφή σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο κα΄νεας δεν θα μπορεί να μεταφέρει αρχεία από τον υπολογιστή προς τα USB φλασάκια και το αντίστροφο.

Απενεργοποίηση αυτόματης εκτέλεσης (Disable Windows Autorun)

Ένας από τους συνηθέστερους τρόπους μετάδοσης ιών σε USB δίσκους, είναι μέσω της αυτόματης εκτέλεσης προγραμμάτων, το λεγόμενο «Windows Autorun». Δηλαδή, πολλά από τα προγράμματα που είναι σε ένα usb flash, μόλις συνδέσουμε το φλασάκι στον υπολογιστή, τρέχουν αυτόματα από τα Windows. Αυτή η ρύθμιση, αποτρέπει την αυτόματη εκτέλεση.

Αυτόματη αντιγραφή σε USB Flash drives (Aytomatically copy this application to USB Disks as Autorun)

Σε πολλές περιπτώσεις, μόνο ο υπολογιστής που τρέχει το «USB Disk Manager» θα έχει την προστασία εγγραφής και εκτέλεσης προγραμμάτων. Αν θέλουμε να πάρουμε το φλασάκι μας και να το τοποθετήσουμε σε άλλον υπολογιστή, ενός φίλου ή συναδέλφου μας, μπορούμε να ορίσουμε την «Αυτόματη αντιγραφής αυτής της εφαρμογής σε USB ως Autorun». Όταν το κάνουμε αυτό, όπου και να παίρνουμε τα USB φλασάκια, θα υπάρχει ενσωματωμένο το USB Disk Manager και θα τρέχει αυτόματα μόλις τα συνδέσουμε σε οποιοδήποτε μηχάνημα.

Το πρόγραμμα είναι φορητό και δεν θέλει εγκατάσταση. Αφού το κατεβάσουμε το εκτελούμε άμεσα.

Έκδοση: 1.2.6.0
Μέγεθος: 137 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Syed Ghulam Akbar
Πηγή: syedgakbar.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal