zANTI - Έλεγχος δικτύου από επιθέσεις

Δωρεάν εφαρμογή ελέγχου δικτύου από επιθέσεις


Το zANTI είναι ένα δωρεάν εργαλείο για δοκιμές τύπου penetration testing μέσω κινητού τηλεφώνου που επιτρέπει σε διαχειριστές ασφαλείας ή όποιον το χρησιμοποιεί, να εκτιμάται το επίπεδο κινδύνου ενός δικτύου με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το zANTI επίσης, μας επιτρέπει να προσομοιώνουμε ή αν θέλετε, να μεταμορφωνόμαστε σ' έναν προηγμένο attacker (επιτιθέμενο) ώστε να εντοπίσουμε τις κακόβουλες τεχνικές που χρησιμοποιεί για να θέσει σε κίνδυνο το εκάστοτε δίκτυο.

Υπάρχουν τρία βασικά συστατικά/εργαλεία του προγράμματος:

  • Scan: Διεξάγει σαρώσεις δικτύου, σε διαφορετικά επίπεδα έντασης, για να εντοπίσoυμε τις συνδεδεμένες συσκευές, τις ιδιότητές και τις ευπάθειές τους. 
  • Diagnose: Μπορούμε να αξιολογήσουμε εύκολα το δίκτυο ενός οργανισμού και να εντοπιστούν αυτόματα τρωτά σημεία στις συσκευές ενός τοπικού δικτύου ή ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας μια σειρά δοκιμών διείσδυσης, όπως το MITM, το "σπάσιμο" κωδικών πρόσβασης και το metasploit
  • Report: Επισημαίνει τα κενά ασφαλείας στο υπάρχον δίκτυο και αναφέρει τα αποτελέσματα με αναφορές. 

Το zANTI εν ολίγοις, αντικατοπτρίζει τις μεθόδους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας αναλυτής συστημάτων ασφαλείας για τον εντοπισμό κενών ασφαλείας σ' ένα δίκτυο. Οι αναφορές που δίνει, επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και μη, να βλέπουν τους κινδύνους και να λαμβάνουν τις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων ασφάλειας.

Έκδοση: 3.19
Μέγεθος: 23.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 και άνω
Κατασκευαστής: zimperium.com
Πηγή: zimperium.com
Συντάκτης του άρθρου: Αναστάσης Βασιλειάδης (Σημαντικό: Ο Αναστάσης ανεβάζει αφιλοκερδώς τα άρθρα, γι' αυτό όσοι επιθυμείτε να τον κεράσετε ένα καφέ, κάντε μια δωρεά μέσω PayPal)


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram