Δωρεάν το ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν το ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μοιράζεται τον πλούτο του κινηματογραφικού του αρχείου με το κοινό. Το ψηφιακό αρχείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμο δωρεάν στη διεύθυνση: myfestival.gr και περιλαμβάνει πάνω από 7000 ψηφιακά τεκμήρια.
Συλλογές όπως εξώφυλλα ταινιών με πληροφορίες, βιβλία και κατάλογοι σε ψηφιακή μορφή, περιοδικά αλλά και αφίσες, είναι όλα εκεί έτοιμα για βουτιά στο παρελθόν του κινηματογράφου!

Μεταξύ των συλλογών, ξεχωρίζει η συλλογή HELLAFI με γιγαντοαφίσες που κοσμούσαν τις προσόψεις των κινηματογράφων στην Ελλάδα.  Η συλλογή ΗELLAFI θεωρείται μοναδική στον κόσμο. Περιλαμβάνει πρωτότυπες ζωγραφιστές γιγαντοαφίσες/ντεκόρ των περισσότερων ζωγράφων που ασχολήθηκαν με την τέχνη αυτή και διαφόρων εποχών, μακέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση γιγαντοαφισών των κινηματογράφων, λιθόγραφες αφίσες της δεκαετίας του 1950 διαφόρων ζωγράφων, μακέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτύπωση λιθογράφων αφισών και προσχέδια με μολύβι, έργα με ακουαρέλα, μελάνι και κραγιόνι που ζωγραφίστηκαν την περίοδο 1950 έως 1975.

Απολαύστε το ψηφιακό αρχείο ► Ψηφιακό Αρχείο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram