[How to]: Επιδιόρθωση μπαταρίας Laptop που δεν φορτίζει

Επιδιόρθωση μπαταρίας λάπτοπ που δεν φορτίζει


Εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος με τη μπαταρία αλλά βλέπετε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι δεν φορτίζει, μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα μήπως και επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα.

1. Αφαίρεση και καθαρισμός της μπαταρίας

Μια εύκολη δοκιμή είναι να αφαιρέσουμε την μπαταρία από το Laptop. Τερματίζουμε τον υπολογιστή μας, αποσυνδέουμε το καλώδιο τροφοδοσίας και αφαιρούμε την μπαταρία. Εάν έχουμε μια γόμα κοντά, δεν θα βλάψει να καθαρίσουμε απαλά τις μεταλλικές συνδέσεις της μπαταρίας και του φορητού υπολογιστή. Το τι βρωμιά συσσωρεύεται εκεί, δεν λέγεται!

2. Απεγκατάσταση των οδηγών (drivers) της μπαταρίας

Πριν ξεκινήσουμε, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η μπαταρία αντέχει τουλάχιστον πέντε (5) λεπτά σε λειτουργία, επειδή για να εφαρμόσουμε αυτό το βήμα στον υπολογιστή μας, συνιστούμε να είναι η μπαταρία συνδεδεμένη και σε λειτουργία.

• Ανοίγουμε τη αναζήτηση των Windows με τα πλήκτρα «Windows Key + S», και πληκτρολογούμε τη φράση «Διαχείριση Συσκευών» και κάνουμε κλικ.

• Στην περιοχή «Μπαταρίες», κάνουμε δεξί κλικ σε κάθε στοιχείο και κατάργηση εγκατάστασης συσκευής.

• Τερματίζουμε τον υπολογιστή, αφαιρούμε την μπαταρία. Βάζουμε ξανά την μπαταρία, ανοίγουμε τον υπολογιστή και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

3. Οτιδήποτε άλλο

Αν στα πρώτα δύο βήματα δεν είδατε χαΐρι, μην παραβλέπουμε αυτό το τρίτο σκέλος, διότι θα πρέπει να ξέρουμε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές προσφέρουν προγράμματα διάγνωσης και αντιμετώπισης προβλημάτων για τις μπαταρίες των φορητών υπολογιστών. Googlάρετε το όνομα και μοντέλο του laptop σας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο της επίσημης σελίδας του κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Εάν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, πρέπει να εξετάσουμε την αντικατάσταση της μπαταρίας, διότι πολύ απλά θα μας άφησε χρόνους η καημενούλα. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram