[How to]: Ποια έκδοση Android χρησιμοποιώ στο κινητό μου

Ποια έκδοση android έχω στο κινητό μου


Πολλά πράγματα σε αυτή την ζωή είναι δεδομένα για κάποιους, για άλλους όμως δεν είναι. Αυτό που θεωρείς εύκολο και περιττό να αναφερθεί, για κάποιους είναι άγνωστο και πρέπει να ειπωθεί. Σε αυτό το site, εξυπηρετούμε συνήθως αρχάριους χρήστες σε θέματα τεχνολογίας, οπότε, εσύ που σνομπάρεις την αμάθεια, δεν έχεις καμιά δουλειά εδώ μέσα. Θέλουμε υγιείς αναγνώστες και όχι γεμάτους τοξικότητα. 

Πάμε στο θέμα μας τώρα. Τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να στα δείξει κάποιος. Για να μπορέσουμε να δούμε ποια έκδοση Android διαθέτει το κινητό μας, θα πρέπει να ακολουθήσουμε 3 απλά βήματα (τα οποία φαίνονται και στο αρχικό μας screenshot):

α. Πάμε στις Ρυθμίσεις (Settings) της συσκευής μας
β. Σκρολάρουμε (μετακινούμαστε) προς τα κάτω (συνήθως είναι στο τέλος, αλλά όχι πάντα)
γ. Πατάμε επάνω στο «Σχετικά με το τηλέφωνο» (About Phone) για να δούμε τον αριθμό της έκδοσης της Android συσκευής μας.

Αυτό ήταν! Πλέον γνωρίζουμε ποια έκδοση Android έχουμε. Χρήσιμη γνώση για να ξέρουμε όταν θα πάμε να κατεβάσουμε μια εφαρμογή από το Google Play Store, αν είναι συμβατή με τη δική μας έκδοση.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram