Thrania - Επιστροφή στα θρανία με δωρεάν καλούδια για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Σελίδα με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για το Δημοτικό


Το thrania.com, είναι ένα πρωτότυπο ελληνικό site με θεματολογία επικεντρωμένη στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού. Εμπνευστής και δημιουργός της σελίδας είναι η εκπαιδευτικός Χριστίνα Μπέσιου και ομολογώ πως το εγχείρημα είναι άκρως εντυπωσιακό. Αρχικά, το site δείχνει μοντέρνο και είναι ευανάγνωστο, πράγμα που κάνει τον επισκέπτη να το ξεψαχνίσει πιθαμή προς πιθαμή. Δεν ξέρω αν το δημιούργησε μόνη της ή το ανέλαβε εταιρία ανάπτυξης, πάντως τα «σπάει».

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης τώρα. Μέσα από τις σελίδες των «θρανίων» θα μπορέσετε να καρπωθείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο απευθύνεται τόσο σε δασκάλους όσο και σε μαθητές. Διαθέτει βοηθήματα όλων των ειδών και εξηγούμαι:

  • Βίντεο: Ενότητα με εκπαιδευτικά ολιγόλεπτα βίντεο (για να μην κουράζουν) που βοηθούν στην επεξήγηση βασικών εννοιών και τεχνικών σε όλα τα μαθήματα του δημοτικού. 
  • Φύλλα εργασίας: Εδώ θα βρούμε διάφορα φύλλα εργασίας σε μορφή PDF, χωρισμένα σε ενότητες και κεφάλαια για καλύτερη εμπέδωση και εξάσκηση.
  • Αφίσες: Αφίσες σε μορφή PDF που παρουσιάζουν με παιχνιδιάρικο τρόπο τη βασική θεωρία και κανόνες των μαθημάτων του δημοτικού. 
  • Ασκήσεις: Εδώ κάθε σελίδα είναι και μια άσκηση. Περιέχονται ασκήσεις γενικού περιεχομένου για περισσότερη εξάσκηση
  • Για τον δάσκαλο: Οι δάσκαλοι έχουν την τιμητική τους με υλικό που βοηθά στη συλλογή δεδομένων και την οργάνωση του απαραίτητου υλικού που χρειάζεται ένας σωστός και οργανωτικός δάσκαλος. 
  • Άλλο υλικό: Εδώ θα βρούμε παιχνίδι, κατασκευές, υλικό για τα ταμπλό, ασκήσεις για μαθησιακές δυσκολίες, γραφικά και άλλα πολλά. 

Το Thrania.com, είναι μια όαση μέσα στο χαώδης ελληνόφωνο διαδίκτυο, που προσπαθεί και πετυχαίνει να κάνει το μάθημα ευχάριστο, βάζοντας ένα λιθαράκι στην καλυτέρευση του ατελές ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Ακολούθησε το σύνδεσμο για να "κάτσεις" στο θρανίο ► Thrania.com - Πίσω στα θρανία
Ακολούθησε το σύνδεσμο, για να γίνεις μέλος στη Fan Page των Θρανίων στο Facebook ► Τα Θρανία στο Fecebook


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram