[Τι σημαίνει]: Android One

Τι είναι το android one


Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει τον όρο «Android One» σε διάφορα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά· ξέρετε όμως τι σημαίνει και ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με κινητά που δεν έχουν android one; Γι' αυτό είμαστε εμείς, για να σας δώσουμε την καλύτερη απάντηση (ναι, είχες android one και στο χωριό σου...καράβλαχε).

To Android One είναι μια ειδική έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της Google, που στην ουσία πρόκειται για μια "καθαρή" έκδοση του Android, και αυτό είναι το πρώτο θετικό στοιχείο, αφού είναι απαλλαγμένη από περιττές εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες (και δεν μπορείς να τις βγάλεις) από τις εταιρίες παραγωγής τους (xiaomi, huawei, samsung κτλ). Το μόνο που υπάρχει, είναι εφαρμογές της "μαμάς" google φυσικά και τίποτα άλλο.

Ένα δεύτερο θετικό στοιχείο είναι η ασφάλεια που παρέχει το Android One χάρη στις πολύ συχνές (μηνιαίες) ενημερώσεις ασφαλείας (Security Updates) που δέχεται. Πάρα πολύ σημαντικό αυτό, αφού όλοι ξέρουμε ότι οι τρύπες ασφαλείας είναι αρκετά συχνές στο λειτουργικό android.

Το τρίτο και τελευταίο θετικό στοιχείο είναι οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος. Από την ημέρα που θα βγει στην αγορά ένα κινητό με android one, θα "παίρνει" αναβαθμίσεις για τα επόμενα τρία (3) χρόνια! Με λίγα λόγια, αν το κινητό που πήρες έχει android 9.0, τουλάχιστον για ακόμα δύο αναβαθμίσεις (Android 10 και 11) θα είσαι σίγουρος ότι θα καβατζωθείς και μάλιστα από τους πρώτους.

Συνοψίζοντας λοιπόν, τα θετικά στοιχεία του Android One είναι τα εξής:

α. "Καθαρή" έκδοση του android, απαλλαγμένη από περιττές εφαρμογές
β. Συχνές ενημερώσεις ασφαλείας (μηνιαίες)
γ. Αναβαθμίσεις Λειτουργικού Συστήματος (για τα επόμενα 3 χρόνια).


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram