[Τι σημαίνει]: Clickbait και πως το καταλαβαίνεις

Τι είναι το Clickbait
To Clickbait είναι μια λέξη που έκανε την εμφάνισή της τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια σύνθετη αγγλική λέξη που το Bait σημαίνει «δόλωμα» και το Click, αυτό που κάνουμε για να μπούμε σε μια σελίδα. Το γνωστό κλικ. Δηλαδή, γινόμαστε το δόλωμα σε μια σελίδα που μας "ψαρώνει" με τον τίτλο για να διαβάσουμε μια ψεύτικη είδηση ή μια υπερβολικά παραπλανητική είδηση σε σχέση με τον τίτλο. Τις περισσότερες φορές όμως, ένας clickbait τίτλος σε μια είδηση, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το περιεχόμενο του άρθρου.

Σε έναν Clickbait τίτλο όμως, τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Το πως μπορούμε να πάθουμε ζημιά από έναν clickbait τίτλο αλλά και πως να τον ξεχωρίσουμε από έναν υγιή τίτλο, την απάντηση δίνει με το καλύτερο τρόπο ο Άγγελος Κυρίτσης από το PCsteps.gr και το κανάλι του στο Youtube.





Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram