Το πιο κρύο καλοκαίρι - Τρεις πραγματικές ιστορίες προσφύγων

Τρεις πραγματικές ιστορίες προσφύγων

Το Ίδρυμα «Ρόζα Λούξεμπουργκ» ασχολείται εδώ και καιρό με θέματα προσφύγων και γι' αυτό το σκοπό έκδωσε ένα βιβλίο με πραγματικές ιστορίες προσφύγων.

Ένας εργαζόμενος πατέρας, μια εργαζόμενη μητέρα, δυο παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν για να βγάλουν τα προς το ζην, εγκαταλείπουν τον τόπο τους που έχει γίνει επικίνδυνος, τη ζωή τους που έχει γίνει αβίωτη, τις οικογένειές τους που δεν μπορούν να ακολουθήσουν, για να αρχίσουν μια ζωή που θα τους επιτρέπει να σκέφτονται όχι πια με την μέρα και τον μήνα, αλλά να σχεδιάζουν το μέλλον τους εν ειρήνη, να δουλέψουν, να σπουδάσουν, να ζήσουν ανάμεσά μας με ίσα δικαιώματα στη συμμετοχή, στη δημοκρατία, στην κοινωνία, στον Πολιτισμό.

Οι ιστορίες που θα διαβάσετε είναι βασισμένες σε πραγματικές αφηγήσεις προσφύγων από Αθήνα και Βερολίνο. Μετατράπηκαν σε κόμικ για να αποφορτιστεί το βαρύ κλίμα, η δραματικότητα που απορρέει αλλά χωρίς να χαθεί η λεπτομέρεια της αφήγησης.
Πραγματικά, τα πρόσωπα της ιστορίας θα μπορούσαν να ήταν φίλοι μας, συγγενείς ή γείτονες. Σίγουρα όμως, είναι άνθρωποι που στο κοντινό μέλλον θα γίνουν οι συνάνθρωποι μας στις κοινωνίες μας, στους τόπους μας.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 12.5 MB
Σελίδες: 74
Κείμενα: Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, Μιχάλης Παναγιωτάκης, Κωστής Τιτσελίκης
Εικονογράφηση (Κόμικ): Δήμητρα Αδαμοπούλου, Θανάσης Πέτρου, Γιώργος Τραγάκης
Εκδόσεις: Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
Πηγή: rosalux.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram