OCCT - Δωρεάν πρόγραμμα για τον έλεγχο της σταθερότητας του υπολογιστή

Δωρεάν πρόγραμμα που ελέγχει την σταθερότητα ενός υπολογιστή


Η απόδοση του υπολογιστή είναι πολύ σημαντική για κάθε χρήστη, ειδικά για εκείνους που εργάζονται με εφαρμογές που απαιτούν πολλούς πόρους του συστήματος ώστε να λειτουργούν σωστά.
Για να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε το σύστημά μας και να το βελτιώσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βοηθητικό πρόγραμμα όπως είναι το OCCT.
Το OCCT είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Windows η οποία έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ικανή να μας βοηθήσει στη παρακολούθηση του υλικού του υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο.
Μας παρέχονται εργαλεία ελέγχου για τον επεξεργαστή (CPU OCCT και CPU LINPACK), της κάρτα γραφικών (GPU 3D) και της παροχής ρεύματος (Power Supply).

Τα εργαλεία αυτά τρέχουν επ' αορίστου ή μπορούμε να ρυθμίσουμε εμείς πότε να σταματήσουν τον έλεγχο.
Μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε και μια περίοδο αδράνειας στην αρχή ή στο τέλος μιας δοκιμής, για να δούμε πώς η θερμοκρασία του υπολογιστή μας αυξάνεται από την κατάσταση αδράνειας σε πλήρη ισχύ ή και το αντίστροφο.
Το OCCT διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη μηχανή παρακολούθησης θερμοκρασιών, τάσεων και ταχύτητας των ανεμιστήρων, και μας εμφανίζει τα αποτελέσματα των μετρήσεων με γραφήματα σε πραγματικό χρόνο.

Σε γενικές γραμμές, το OCCT μπορεί να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τον υπολογιστή μας από υπερθερμάνσεις ή βλάβες του υπολογιστή, αφού μπορούμε να προσαρμόσουμε συναγερμούς για κάθε αισθητήρα, που θα μας ειδοποιεί για κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι το OCCT διαθέτει εξελληνισμένο περιβάλλον στο μενού του, οπότε όσοι δεν είστε αγγλομαθείς, θα το βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Έκδοση: 5.4.1
Μέγεθος: 18.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: ocbase.com
Πηγή: ocbase.com
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram