«Εξάρες» - Το ελληνικό τάβλι που παίζεις και τα τρία παιχνίδια με φίλους σου

Δωρεάν Ελληνικό Τάβλι


Το «Εξάρες» είναι μια δωρεάν πολύ παλιά Ελληνική πλατφόρμα που φιλοξενεί το πιο διαδεδομένο παιχνίδι της Ελλάδας που δεν είναι άλλο από το Τάβλι. Ο Έλληνας δημιουργός του Αντώνης Καναβούρας, δημιούργησε τις "εξάρες" το μακρινό 2002, που ακόμα το ίντερνετ στην Ελλάδα ήταν σε ταχύτητες χελώνας! Οπότε, με τα δεδομένα της εποχής, οι "Εξάρες" τρέχουν σε ένα πολύ ελαφρύ περιβάλλον και το καλό της υπόθεσης είναι ότι μπορείς να παίξεις και τα τρία παιχνίδια (πόρτες, πλακωτό, φεύγα) με αληθινούς ανθρώπους!

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο δημιουργός στη σελίδα του παιχνιδιού:

O Greek Tavli Server είναι ένα διαδικτυακό στέκι, ένα καφενείο -ας το πούμε έτσι- όπου οι θαμώνες μπορούν να παίξουν Ελληνικό τάβλι (πόρτες, πλακωτό, φεύγα) και να έχουν τη σχετική κουβεντούλα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι μια δωρεάν εγγραφή στο site του παιχνιδιού και να κατεβάσεις το μικρό και ελαφρύ application για να παίξεις το παιχνίδι. Η εφαρμογή που θα κατεβάσεις είναι συμπιεσμένη και θα χρειαστεί να την αποσυμπιέσεις. Στο φάκελο που θα δημιουργηθεί (μετά την αποσυμπίεση), θα βρεις το αρχείο με το όνομα «tavli» όπου πατώντας το, θα εμφανιστεί το γραφικό περιβάλλον της ταβλιέρας, όπου κάνεις σύνδεση με τον λογαριασμό σου και βλέπεις πόσοι άλλοι είναι online για να τους προσκαλέσεις σε μια παρτίδα Τάβλι. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση το παιχνίδι, το τρέχεις και παίζει άμεσα. Μπορείς να παίξεις και ως Guest, δηλαδή χωρίς να κάνεις εγγραφή αλλά δεν καταχωρούνται πουθενά τα στατιστικά σου.




Στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού, καταγράφονται με λεπτομέρεια τα στατιστικά νικών/ηττών με τους αντιπάλους σου. Μπορείς επίσης να κατασκοπεύσεις κάποιον αντίπαλο για να δεις "τι ψάρια" πιάνει και πόσο δυνατός είναι βλέποντας το ιστορικό του. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν 195 εγγεγραμμένα μέλη, με πολλά παιχνίδια οι περισσότεροι στην πλάτη τους.

Δεν θα δεις χιλιάδες παίκτες να παίζουν το παιχνίδι online. Υπάρχουν λίγοι και καλοί, διότι ο προγραμματιστής του δεν ασχολείται με την προώθηση και γενικότερα με την αναβάθμιση του παιχνιδιού. Έχουμε γραφτεί και εμείς εκεί και αν θέλετε μια αναμέτρηση μαζί μας, έχουμε το όνομα "dwrean_net", οπότε αν μας δείτε online κάντε μας μια πρόσκληση.

Σημαντικό: Το πρόγραμμα είναι γραμμένο σε Java οπότε χρειάζεται το JRE plugin. Όποιος δεν το χει το κατεβάζει από εδώ: java.com 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram