«Έγγραφα Google» - Τα Office της Google εντελώς δωρεάν και παντού

Δωρεάν Office από την Google


Τα «Έγγραφα Google» είναι μια δωρεάν web εφαρμογή με την οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε και να επεξεργαστούμε έγγραφα μέσα από το Cloud. Διαθέτει τα «Έγγραφα» (αντίστοιχο του Microsoft Word), «Υπολογιστικά φύλλα» (Αντίστοιχο του Microsoft Excel), «Παρουσίαση» (αντίστοιχο του Microsoft PowerPoint) ενώ υπάρχει και μια τέταρτη επιλογή αυτή των «Φορμών» όπου μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες φόρμες/ερωτηματολόγια.

Μέσα από το εξελληνισμένο περιβάλλον της εφαρμογής μπορούμε να μορφοποιήσουμε κείμενο και παραγράφους επιλέγοντας μεταξύ εκατοντάδων γραμματοσειρών, να χρησιμοποιήσουμε έντονη γραφή, υπογραμμισμένη, πλάγια , να μεγεθύνουμε τα γράμματα, να εφαρμόσουμε αριστερή, δεξιά, πλήρης ή κεντραρισμένη στοίχιση, να προσθέσουμε  συνδέσμους, εικόνες και σχέδια κ.α. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες αντίστοιχες εμπορικές εφαρμογές.

Τα «Έγγραφα Google» λειτουργούν πολύ καλά και ως mobile εφαρμογή αφού διατίθεται και σε έκδοση για Android και iOS συσκευές, οπότε χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή το τάμπλετ μας, δημιουργούμε έγγραφα εν κινήσει με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των εγγράφων, η αποθήκευση γίνεται αυτόματα και δεν υπάρχει φόβος να χαθούν τα αρχεία μας από μια ξαφνική διακοπή ρεύματος. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη και όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Οποιεσδήποτε αλλαγές και αν κάνουμε στα έγγραφά μας, ενώ είμαστε εκτός σύνδεσης θα αποθηκευτούν και θα εφαρμοστούν στα αρχεία μας την επόμενη φορά που θα έχουμε πρόσβαση στο Internet. Φυσικά, τα αρχεία αποθηκεύονται στο λογαριασμό που έχουμε ήδη στη Google και στο Google Drive.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η κοινή χρήση με άλλα άτομα, αφού μπορούμε να δώσουμε πρόσβαση σε φίλους και γνωστούς, να διαβάσουν αλλά και να επεξεργαστούν/τροποποιήσουν τα έγγραφά μας. Αυτό το τελευταίο, είναι πολύ χρήσιμο όταν δουλεύουμε από κοινού με συνεργάτες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα έγγραφα της Google είναι απολύτως συμβατά με αρχεία του Microsoft office. Δηλαδή, έχουμε τη δυνατότητα να «φορτώσουμε» ένα έγγραφο Word και να το επεξεργαστούμε κανονικά.

Έκδοση: -
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Windows, Linux, Mac, Android, iOS
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: google.com
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal