Google Lens - Απίθανη δωρεάν εφαρμογή που μεταφράζει ό,τι βλέπει με την κάμερα

Δωρεάν εφαρμογή που μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο ό,τι βλέπει με την κάμερα


Το Google Lens είναι μια δωρεάν εφαρμογή από την Google με την οποία μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες μέσω οπτικής ανάλυσης. Συγκεκριμένα, λειτουργεί με την κάμερα του κινητού μας τηλεφώνου και όταν την στρέψουμε  σε ένα αντικείμενο, το Google Lens θα προσπαθήσει να αντλήσει και να μας εμφανίσει σχετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν «δει» η κάμερά μας ένα laptop μάρκας Dell, τότε θα μας εμφανίσει διάφορα Laptops μάρκας Dell και γενικότερα φορητούς υπολογιστές.

Τα καλά όμως δεν σταματούν εδώ, στην ουσία τώρα αρχίζουν. Υπάρχει επιλογή να φωτογραφίσουμε κάποιο πιάτο με φαγητό και αυτό να μας επιστρέψει πληροφορίες ή σχετικά καταστήματα που το προσφέρουν. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε ζώα και φυτά και να δούμε την ονομασία τους ή την ράτσα τους, απλά στρέφοντας την κάμερα επάνω σε αυτά. Το ίδιο συμβαίνει με ρούχα αλλά και έπιπλα.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Το Google Lens, μπορεί και μεταφράζει απευθείας οποιαδήποτε επιγραφή ή έγγραφο δούμε με την κάμερά μας. Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις γλώσσες, ανάμεσά τους και την Ελληνική. Στο Download link που θα δεις πιο κάτω, θα μεταφερθείς στο ανάλογο store (Apple και Android) για να κατεβάσεις την έκδοση που σε ενδιαφέρει. 

Έκδοση: 1,16 (Android), 295.0 (iOS)
Μέγεθος: 35 MB (Android), 325 MB (iOS)
Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0+, iOS 15+
Κατασκευαστής: Google
Πηγή: Google Play Store
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal