Photopea - Μία δωρεάν web εφαρμογή, εναλλακτική του Photoshop

Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων


Θέλετε έναν επεξεργαστή εικόνας που μοιάζει πολύ με το Photoshop χωρίς να πληρώνετε χρήματα και χωρίς να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό στον υπολογιστή σας; Το Photopea είναι εδώ για εσάς.

Το Photopea είναι ένας δωρεάν κλώνος του Photoshop που δημιουργήθηκε από τον Ivan Kutskir, έναν προγραμματιστή 28 ετών που ζει στην Πράγα της Τσεχίας. Ο Ivan ξόδεψε συνολικά 7.000 ώρες για την ανάπτυξη της εφαρμογής και στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν προηγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα.

Οι ομοιότητες με το Photoshop είναι πολλές και θα αισθανθούμε οικία με το Photopea καθώς θα βρούμε τα ίδια βασικά εργαλεία και την ίδια διάταξη χώρου εργασίας με το δημοφιλές πρόγραμμα.
Είναι κατάλληλο για έναν απλό χρήστη καθώς και για επαγγελματία αφού πολλές λειτουργίες που έχει το Photoshop υπάρχουν και στο Photopea.

Για παράδειγμα, το Photopea, υποστηρίζει τις περισσότερες μορφές αρχείων εικόνων όπως JPG, PNG, GIF καθώς και τα ίδια αρχεία του Photoshop (PSD) κ.α. Επίσης, δέχεται στρώματα (layers) για να μπορούμε να φτιάχνουμε πιο περίπλοκες επεξεργασίες στις εικόνες ενώ δεν λείπουν και τα κλασικά εργαλεία όπως το θόλωμα εικόνων, διάφορες βούρτσες, μάσκες και άλλα πολλά.

Το Photopea είναι απολύτως δωρεάν και το βασικότερο λειτουργεί δίχως εγκατάσταση. Είπαμε, ότι δουλεύει μέσω WEB και απευθείας από τον browser μας. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μεταξύ των 15 διαφορετικών γλωσσών που υποστηρίζει η εφαρμογή, υπάρχει και η Ελληνική, οπότε, ακόμα ένα θετικό στοιχείο αφού θα μπορούμε να δουλεύουμε στη μητρική μας γλώσσα.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε, πως το μόνο «αρνητικό» είναι ότι μας εμφανίζει κάποιες διαφημίσεις στο εσωτερικό της εφαρμογής. Αν θέλουμε όμως, μπορούμε να πληρώσουμε τον προγραμματιστή 5$ τον μήνα για την αφαίρεση τους. Τουλάχιστον, αν μείνουμε ευχαριστημένοι από την εφαρμογή, ας δώσουμε το κίνητρο στον Ivan, να συνεχίσει την υποστήριξη και την αναβάθμιση του προγράμματος.

• Πήγαινε στην Web Εφαρμογή ► Photopea - Δωρεάν εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων


Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram