SuperCell - Τα 5 κορυφαία mobile παιχνίδια της εταιρίας από την Φινλανδία

Τα 5 κορυφαία παιχνίδια της Supercell


Η Supercell είναι μια Φινλανδική εταιρία ανάπτυξης παιχνιδιών για κινητά με έδρα το Ελσίνκι της Φινλανδίας.
Ιδρύθηκε το Μάιο του 2010 και το ντεμπούτο της ήταν το Gunshine ή αλλιώς γνωστό ως Zombies Online, ένα online παιχνίδι βασισμένο πάνω στην τεχνολογία flash το οποίο έτρεχε απευθείας από το Web Browser.
Παρόλο που από το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε να έχει μισό εκατομμύριο παίκτες μηνιαίως, η εταιρία συνειδητοποίησε πως το Gunshine δεν ήταν αυτό που είχε οραματιστεί και έτσι το απέσυρε.

Στην συνέχεια ξεκίνησε να κατασκευάζει παιχνίδια για κινητές συσκευές. Από τότε κυκλοφόρησε πέντε παιχνίδια, τα οποία είναι: το Hay Day, το Clash of Clans, το Boom Beach, το Clash Royale και το Brawl Stars. Ας τα δούμε όλα μαζί αναλυτικά.

Hay Day (Android - iOS)



Εάν σας αρέσει να ασχολείστε με σκαλίσματα, χωράφια, ζώα και γενικότερα τα πάτε καλά με την αγροτική ζωή, τότε το παιχνίδι αυτό είναι σχεδιασμένο για εσάς. Το Hay Day ένα παιχνίδι προσομοίωσης φάρμας, όπου ξεκινώντας και με τη βοήθεια ενός σκιάχτρου μπορούμε να δημιουργήσουμε την δικιά μας φάρμα. Εκεί, ξεκινάμε με την καλλιέργεια σιταριού και την σίτιση των πουλερικών που έχουμε αγοράσει.
Το απόθεμα που απομένει μπορούμε να το πουλήσουμε σε άλλους έτσι ώστε να βγάλουμε κάποια χρήματα για να μπορέσουμε μετέπειτα να αγοράσουμε πράγματα για την φάρμα μας.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής που μεγαλώνεις τη φάρμα με τα ζώα και τα φυτά σου.

Clash of Clans (Android - iOS)



Πρόκειται για ακόμα ένα παιχνίδι στρατηγικής το οποίο ξεκίνησε αποκλειστικά σε iOS συσκευές. Στην πορεία όμως εξελίχθηκε και σύντομα οι Android χρήστες το απολάμβαναν και αυτοί στις συσκευές τους.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτιάξουμε ένα δυνατό χωριό με ισχυρά όπλα, με μεγάλες δεξαμενές, ορυχεία για χρυσό, λάδι και πετρέλαιο.
Το χωριό θα πρέπει να το στήσουμε έξυπνα καθώς υπάρχουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι όπου προσπαθούν να το καταστρέψουν για να κλέψουν τα αποθέματα μας.
Φυσικά και εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και μπορούμε να κάνουμε αντεπίθεση αρκεί να είμαστε έτοιμοι για άμυνα.

Το παιχνίδι ξεκινά με κάποια tutorials, όπου μας βάζει σιγά σιγά στο πνεύμα χωρίς να πελαγώσουμε.
Μόλις αρχίσουμε και καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, θα μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε δειλά δειλά μάχες προς τα άλλα χωριά καθώς και να εκμεταλλευτούμε την Online κοινότητα ώστε να μπούμε σε συμμαχίες με άλλους παίκτες.

Clash Royale (Android - iOS)




Το Clash Royale είναι και αυτό ένα online παιχνίδι στρατηγικής τύπου Card Game, Tower Defence και MOBA και παίζεται ανάμεσα σε 2 ή 4 παίκτες.
Πρωτοκυκλοφόρησε το 2016 και έφερε έσοδα 1 δισ. δολάρια σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας. Στο Clash Royale, οι παίκτες κατατάσσονται ανάλογα με την εμπειρία και τον αριθμό των τροπαίων.

Οι παίκτες ανεβαίνουν επίπεδο κερδίζοντας πόντους εμπειρίας μέσω της δωρεάς ή και της αναβάθμισης των καρτών και την ολοκλήρωση των achievements. Το υψηλότερο δυνατό επίπεδο είναι το 13 και τα τρόπαια κερδίζονται ή χάνονται μέσα από μάχες.
Ένας παίκτης κερδίζει μια μάχη καταστρέφοντας περισσότερους πύργους από τον αντίπαλο (κάθε πύργος που καταστράφηκε αντιπροσωπεύεται ως «στέμμα»), ή καταστρέφοντας το crown tower ( ο κεντρικός πύργος) του αντιπάλου, με αποτέλεσμα την άμεση νίκη με 3 στέμματα.

Boom Beach (Android - iOS)



Το Boom Beach είναι το μικρό αδερφάκι του Clash of Clans αφού σκοπός του παιχνιδιού είναι σχεδόν ο ίδιος.
Η κύρια διαφορά θα έλεγε κανείς ανάμεσα σε αυτά τα δύο παιχνίδια είναι η σκηνές που διαδραματίζεται η ιστορία. Στο ένα παίζουμε πάνω σε στεριά ενώ στο άλλο είμαστε στη θάλασσα.
Στο Boom Beach λοιπόν, ξεκινάμε με μια απλή νησιώτικη βάση με στόχο να εξερευνήσουμε τις γύρω περιοχές και να απελευθερώσουμε κατοίκους της.
Ελευθερώνοντάς τους, αμειβόμαστε με μακροχρόνια resources για το νησί μας, έτσι ώστε να μας να δοθεί η δυνατότητα να το αναβαθμίζουμε.

Brawl Stars (Android - iOS)



Το Brawl Stars είναι το τελευταίο παιχνίδι της Φιλανδικής εταιρίας. Είναι ένα γρήγορο multiplayer game και μας δίνει την δυνατότητα για ατομική ή ομαδικό παιχνίδι με μοναδικό μας στόχο να ανατινάξουμε τον αντίπαλο στον αέρα ή να ληστέψουμε τους πολύτιμους λίθους του.

Υπάρχει ένας κατάλογος 21 ηρώων, οι οποίοι ξεκλειδώνουν με αναβαθμίσεις και ο κάθε ένας από αυτούς έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, με τα υπέρ και τα κατά τους.
Διαθέτει παρόμοιο στυλ γραφικών με τα προηγούμενα παιχνίδια της εταιρείας μαζί με παρόμοια συστήματα αναβάθμισης της πορείας του παίκτη και των ηρώων.
Το gameplay είναι αρκετά εθιστικό, όπως και το Clash of Clans, με σύντομες μάχες (των 2-3 λεπτών), οι οποίες είναι ρυθμιζόμενες για γρήγορες περιόδους παιχνιδιού.



Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram