[Τι σημαίνει]: DNS



Για τον υπολογιστή τα πάντα είναι αριθμοί και κάθε εργασία μας σε αυτόν είναι ένα σύνολο από μηδέν και ένα (0,1). Η διαδικτυακή ταυτότητα του υπολογιστή, επίσης αποτελείται από αριθμούς. Όταν λέμε «διαδικτυακή ταυτότητα» εννοούμε την διεύθυνση IP (Internet Protocol address) που χρησιμοποιείται για να μπορούμε να αναγνωρίσουμε την μοναδικότητα του υπολογιστή μας ανάμεσα από άλλους. Αυτό γίνεται με αριθμούς.

Ακόμα και μια διεύθυνση ενός site που πληκτρολογούμε, είναι και αυτή ένας αριθμός. Απλά, για να μπορέσουμε να θυμόμαστε τη διεύθυνση, δεν πληκτρολογούμε τους αριθμούς αλλά το όνομα της. για παράδειγμα: Google.gr.

Αυτό, (το google.gr) είναι το αποτέλεσμα του DNS (Domain Name System), ενός συστήματος ονοματοδοσίας που μας επιτρέπει να αναφερόμαστε σε sites και άλλες συσκευές με ονόματα και όχι με αριθμούς. Η ip της Google είναι αυτή: 172.217.194.94, όπου αν την πληκτρολογήσουμε στον browser, θα μπούμε κανονικά στο google.gr.
Αν θέλεις να εντρυφήσεις περισσότερο στο DNS, παρακολούθησε το ενδιαφέρον βίντεο του PCsteps.gr:





Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram