[23/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα στην Τεχνολογία


Την 23η Νοεμβρίου του 1996, κυκλοφορεί στην Ιαπωνία το ψηφιακό ζωάκι Ταμαγκότσι, ιδιαίτερα δημοφιλές στα τέλη του 20ου αιώνα.
Τo Tamagotchi Connection είναι μικρό φορητό ηλεκτρονικό ζωάκι, σχήματος αυγού, και πωλείται από την εταιρεία Bandai. Είναι δημιούργημα των Ιαπώνων Akihiro Yokoi της WiZ και Aki Maita της Bandai.



Μέχρι το 2010, περισσότερα από 76 εκατομμύρια Ταμαγκότσι πωλήθηκαν παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη Bandai, η λέξη "Tamagotchi" προέρχεται από την ιαπωνική λέξη "たまご" (tamago) που σημαίνει "αυγό" και την αγγλική λέξη "watch" που σημαίνει "ρολόι". Το κανονικό όνομα τού Ταμαγκότσι στην Ιαπωνία είναι Tamagotch.


Την 23η Νοεμβρίου του 2004, κυκλοφορεί στη βόρεια Αμερική από την Blizzard Entertainment, το World of Warcraft (ή αλλιώς WoW), ένα βίντεο-παιχνίδι ρόλων τύπου MMORPG. Αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2005, κυκλοφορεί και στην Ευρώπη.



Με περισσότερους από 12 εκατομμύρια συνδρομητές, το World of Warcraft αποτελεί το μεγαλύτερο MMORPG στον κόσμο σε αριθμό συνδρομητών και μάλιστα είναι κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες για το πιο δημοφιλές MMORPG.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram