Πως εμφανίζω ένα εικονίδιο ενός προγράμματος που χάθηκε από την επιφάνεια εργασίας

Πως επαναφέρω ένα  «χαμένο» εικονίδιο από την επιφάνεια εργασίας


Υπάρχουν συχνές περιπτώσεις που διαγράφουμε καταλάθος μια συντόμευση ενός προγράμματος από την επιφάνεια εργασίας. Για να επαναφέρουμε το εικονίδιο της συντόμευσης υπάρχουν δύο απλοί τρόποι:

α) Ανοίγουμε τον κάδο ανακύκλωσης που λογικά θα βρίσκεται εκεί το εικονίδιο που διαγράψαμε και επομένως το επαναφέρουμε με ένα απλό σύρσιμο από τον κάδο ανακύκλωσης προς την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή.
β) Ψάχνουμε μέσα από τις εγκατεστημένες εφαρμογές το όνομα της εφαρμογής και αφού την βρούμε, πατάμε στο κουμπί επιδιόρθωση και το εικονίδιο θα επανέλθει στην επιφάνεια εργασίας.

Ο Βασίλης Ταβουλτσίδης, ανέβασε ένα βίντεο στο Youtube που μας δείχνει συνοπτικά την διαδικασία. Παρακολουθήστε το:




Υπάρχει ακόμα ένας, τρίτος τρόπος να επαναφέρουμε τη συντόμευση της εφαρμογής που θέλουμε. Θα πρέπει να πάμε στο φάκελο «Program Files» που συνήθως εγκαθίστανται όλες οι εφαρμογές του υπολογιστή μας, βρίσκουμε την εφαρμογή που μας ενδιαφέρει και μέσα στον φάκελο αυτής βρίσκεται το εικονίδιο. Στην ουσία πρόκειται για το εκτελέσιμο (.exe) αρχείο της εφαρμογής, που με δεξί κλικ επάνω του, επιλέγουμε τη «δημιουργία συντόμευσης» στην επιφάνεια εργασίας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram