ClassicReload - Παίξε πάνω από 6000 παλιά παιχνίδια μέσω Browser

Δωρεάν παλιά παιχνίδια


Στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με Retro παιχνίδια. Φυσικά, όταν βρίσκουμε τέτοια διαμάντια, δεν γίνεται να τα αφήσουμε έτσι σαν να μην τα είδαμε ποτέ. Νοιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και αυτό είναι η παρουσίασή τους.
Το Classic Reload είναι μια ιστοσελίδα που μας επιτρέπει να παίζουμε χιλιάδες δωρεάν παλιά κλασικά παιχνίδια απευθείας από το Browser μας (σαν το Internet archive ένα πράμα).
Η σελίδα αυτή μας παρέχει πάνω από 6000 παιχνίδια για πλατφόρμες όπως Sega Genesis, Commodore 64, Windows 3.X, Amiga OS, Arcade καθώς και για ZX Spectrum.

Τα παιχνίδια ταξινομούνται σε κατηγορίες όπως δράσης, περιπέτειας, πρώτου προσώπου (FPS), Racing, Puzzle κ.α, ενώ υπάρχει και μηχανή αναζήτησης για να βρούμε άμεσα τον τίτλο που μας ενδιαφέρει. Τα παιχνίδια είναι δομημένα με την γλώσσα HTML5, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να τρέξουν σε οποιοδήποτε σύγχρονο browser.



Τα περισσότερα από αυτά τρέχουν κάνοντας μόνο ένα κλικ επάνω τους και διαθέτουν κουμπί πλήρης οθόνη ούτως ώστε να ζήσουμε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες παιχνιδιού προβάλλοντας τα σε όλη την οθόνη.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως εάν έχουμε διαθέσιμο κάποιο gamepad μπορούμε να το συνδέσουμε στον υπολογιστή για να έχουμε μεγαλύτερη και πιο ρετρό απόλαυση.

Σημείωση: Εάν θέλουμε να αποθηκεύουμε την πρόοδο του παιχνιδιού που παίζουμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό. Τη διαδικασία για το πώς γίνεται, θα την βρείτε εδώ.  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα θα βρείτε εδώ.

Παίξε τα παιχνίδια ► ClassicReload

Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram