«Ένας Φανταστικός, Φυσικός κόσμος!» - Δωρεάν βιβλίο με 202 Πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης

Δωρεάν βιβλίο με πειράματα φυσικής, χρησιμοποιώντας καθημερινά υλικά


To «Ένας Φανταστικός, Φυσικός κόσμος!» είναι ένα εκπληκτικό δωρεάν βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) από τον πολύπειρο Φυσικό Μανόλη Κουσλόγλου, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται 202 πειράματα φυσικής με υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει μια πλήρη περιγραφή του κάθε πειράματος, ώστε να αποτελέσει ένα καλό εγχειρίδιο για όσους πειραματίζονται με απλά υλικά στις Φυσικές Επιστήμες ενώ τα πειράματα αυτά, κατατάσσονται σε ενότητες, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί εύκολα να εντοπίζει τον τομέα της φυσικής που τον ενδιαφέρει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε πείραμα που υπάρχει στο βιβλίο παρουσιάζεται ως εξής:

α. Τίτλος πειράματος
β. Σύντομη εισαγωγή
γ. Υλικά
δ. Διαδικασία
ε. Τι παρατηρούμε
Στ. Εξήγηση
ζ. Ιδέα παρουσίασης στην τάξη
η. Αστοχίες/παρατηρήσεις

Επομένως, και όπως καταλαβαίνουμε, πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά, άξια συγχαρητηρίων που μπορεί ο κάθε μαθητής ή ενήλικας να χρησιμοποιήσει για τις δικές του ανάγκες δίχως να αντιμετωπίσει προβλήματα και κυρίως χωρίς να του γεννιούνται απορίες κατά τη διάρκεια των πειραμάτων.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι όλα τα πειράματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο, χρειάστηκε να εκτελεσθούν, να δοκιμασθούν και τελικά να απορριφθούν άλλα τόσα.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 5.5 MB
Σελίδες: 240
Συγγραφέας: Μανόλης Κουσλόγλου
Εκδόσεις/πηγή: saitapublications.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram