[19/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στην Τεχνολογία


• Την 19 Νοεμβρίου του 1976 γεννιέται ο Τζακ Ντόρσεϊ, Αμερικανός μηχανικός υπολογιστών και επιχειρηματίας, δημιουργός του ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.




• Την 19 Νοεμβρίου 2006, η Nintendo κυκλοφορεί την κονσόλα παιχνιδιών Wii και την θέτει αντιμέτωπη με το Sony Playstation 3 και το Microsoft Xbox 360.
Μειώνοντας την υπολογιστική ισχύ (σε σχέση με τον ανταγωνισμό), αυξάνει την αλληλεπίδραση του παίκτη με το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή για την εποχή τεχνολογία Wiimote (Wii Remote). Πρόκειται για έναν Controller που επιτρέπει στον χρήστη να αλληλεπιδρά και να χειρίζεται αντικείμενα στη οθόνη μέσω αισθητήρων αναγνώρισης κίνησης! Έτσι, το Wii έγινε το best seller της 7ης γενιάς παιχνιδοκονσολών!



• Την 19 Νοεμβρίου 2007, η Amazon εισάγει στην αγορά το Kindle. Έναν αναγνώστη ηλεκτρονικού βιβλίου (e-reader) που σε συνδυασμό με την κορυφαία εταιρία/συστήματος διανομής βιβλίων (Amazon), βοήθησε να γίνει συνώνυμο των απανταχού e-readers!  Με το ντεμπούτο του, το Kindle ξεπούλησε μέσα σε πέντε (5) ώρες!





Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram