[12/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στον κόσμο της τεχνολογίας


• Την 12 Νοεμβρίου του 1936, δημοσιεύθηκε η εργασία του Alan Turing με τίτλο «On Computable Numbers with an Application to the Entscheidungs-problem» (Δείτε την εδώ σε PDF). Αργότερα η εργασία αυτή μετονομάστηκε σε «Turing Machine» και παρείχε τις θεμελιώδεις έννοιες των υπολογιστών.



• Την 12 Νοεμβρίου του 1990, o Tim Berners-Lee υποβάλλει πρόταση για ένα project που ονομάζεται "WorldWideWeb" (WWW). Σε αυτή την πρόταση βάζει τα θεμέλια για το όραμά του,  και δεν είναι άλλο από τον σύγχρονο παγκόσμιο ιστό που γνωρίζουμε σήμερα, το Διαδίκτυο.  Σε περίπου τρεις μήνες, θα έχει έτοιμο πρόγραμμα περιήγησης και αμέσως, ο πρώτος web server θα συνδεθεί στο διαδίκτυο, σηματοδοτώντας την έναρξη του παγκόσμιου ιστού.




• Την 12 Νοεμβρίου του 2000, o Bill Gates επιδεικνύει ένα πρωτότυπο ενός Tablet PC. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι «το Tablet PC» θα αποτελέσει την επόμενη σημαντική εξέλιξη στον σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα των υπολογιστών. Ωστόσο, η πρωτοβουλία αυτή για τη δημιουργία ενός Tablet PC δεν ξεκινά ποτέ μέχρι που η Apple παρουσιάζει το iPad το 2010.




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram