[08/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου



08 Νοεμβρίου 1895

O Γερμανός Φυσικός Βίλχελμ Κόνραντ Ρέντγκεν ενώ πειραματιζόταν  με κάτι σωλήνες για την ηλεκτρική αγωγιμότητα των αερίων, ανακάλυψε τις «Ακτίνες Χ». Περίεργος όπως οι περισσότεροι επιστήμονες, απορούσε βλέποντας τι ήταν αυτό που προκαλούσε μια ελαφριά πράσινη λάμψη σε μια κοντινή φθορίζουσα οθόνη, ο Röntgen άρχισε να μελετά συστηματικά τις άγνωστες αυτές ακτίνες και τελικά απέδειξε ότι οι ακτίνες Χ διαδίδονται σε ευθεία γραμμή και δεν είναι δυνατό να διαθλαστούν ή να ανακλαστούν και ότι δεν επηρεάζονται από τα ηλεκτρικά μαγνητικά πεδία.




Ονόμασε τις ακτίνες ως "Χ", υποδεικνύοντας ότι ήταν μια άγνωστη μορφή ακτινοβολίας εκείνη τη στιγμή. Το όνομα έχει μείνει, αν και πολλοί τις αναφέρουν ως ακτίνες Röntgen, προς τιμή της ανακάλυψής του. Ο Röntgen τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1901 για το έργο του στις ακτινογραφίες.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram