SSmap - Το μακροβιότερο ελληνικό τεχνολογικό Podcast

Ελληνικό Τεχνολογικό Podcast


Podcast, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ηχητικά ψηφιακά αρχεία που μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας που διαθέτει μικρόφωνο, λογισμικό ηχογράφησης και σύνδεση στο internet. Στην ουσία πρόκειται για ηχογραφημένες εκπομπές οι οποίες ανεβαίνουν στο ίντερνετ και είναι διαθέσιμες να τις ακούσεις online ή να τις κατεβάσεις στον υπολογιστή και το κινητό σου.

Το SSmap είναι ένα ελληνικό Podcast που παρουσιάζει ο Στέλιος Πετράκης (Stelabouras) μαζί με την Ζαχαρένια Ατζιτζικάκη (Sugarenia), και συζητούν για θέματα γύρω από την τεχνολογία, το διαδίκτυο, το web design, τα games, τις ταινίες και φυσικά την ελληνική πραγματικότητα. Το πρώτο επεισόδιο ανέβηκε τον Αύγουστο του 2009 ενώ τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει ανεβεί το διακοσιοστό επεισόδιο (8 Νοε 19).

Με την πρώτη επίσκεψη στο SSmap θα μπορέσεις να ακούσεις ή να κατεβάσεις (σε mp3 και m4a) το τελευταίο επεισόδιο του Podcast ενώ μπορείς να διαβάσεις σε κείμενο τα θέματα που αναπτύσσονται σε κάθε εκπομπή συνοδευόμενα με τα ανάλογα links.
Στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείς να περιηγηθείς σε παλιότερα επεισόδια μέχρι και το πρώτο που δημιούργησαν πριν από δέκα χρόνια. Επίσης, κάθε δύο εβδομάδες περίπου, ανεβαίνει ένα καινούργιο επεισόδιο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ακρόαση των εκπομπών, εκτός από την σελίδα του SSmap, από το 191ο επεισόδιο και έπειτα, μπορούμε να τα απολαύσουμε στο iTunes και Spotify.

• Η σελίδα του SSmap ► Ελληνικό Τεχνολογικό Podcast με τον Stelaboura και τη Sugarenia

σ.σ: Τα τεχνολογικά Podcast στην Ελλάδα είναι ελάχιστα έως και καθόλου. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες που σε άλλες χώρες είναι must τα podcast και χαίρουν τεράστιας απήχησης. Εδώ στο dwrean, έχει καιρό που τριγυρνάει αυτή η ιδέα στο κεφάλι μου.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram