Πρόγνωση καιρού με το «WTTR.IN» και αποθήκευση σε εικόνα «PNG» (Vol 1)

Πρόγνωση καιρού μέσω Wttr.in
Το «WTTR.IN» (http://wttr.in) είναι μια ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως μια web εφαρμογή. Η διαφορά της από άλλα sites πρόβλεψης καιρικών συνθηκών είναι ότι εκτός της λειτουργίας της ως ιστοσελίδα μπορεί να τρέξει και στο τερματικό των «Linux» ή στα «Mac OS X» και «Windows OS» μέσω της κονσόλας «PowerShell».

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε την πρόγνωση του καιρού μέσω της σελίδας «WTTR.IN» σε εικόνα «PNG» και να την αποθηκεύσουμε. Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι απλά. Στον παρακάτω σύνδεσμο «URL» αντικαθιστάτε τις λέξεις «Πόλη» και «Χώρα» με την τοποθεσία που εσείς επιθυμείτε για την πρόβλεψη του καιρού και μετά κάνετε Αντιγραφή/Επικόλληση την διεύθυνση «URL» στο πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιείτε: http://wttr.in/Πόλη.Χώρα.png

Για παράδειγμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις τρόπους για την πόλη της Αθήνας:


http://wttr.in/Αθήνα.Ελλάδα.png 
ή 
http://wttr.in/Athina.Ellada.png 
ή
http://wttr.in/Athens.Greece.png 



Την εικόνα «PNG» του «WTTR.IN» μπορείτε αν θέλετε να την κατεβάσετε και στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: «Δεξί Κλικ» πάνω στην εικόνα και «Αποθήκευση εικόνας ως»




Για περισσότερες οδηγίες επισκεφθείτε την συγκεκριμένη διεύθυνση URL: http://wttr.in/:help

Υποσημείωση: Για να έχετε σωστά αποτελέσματα για κάποιες εντολές της ιστοσελίδας «wttr.in» θα πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο το «VPN».

Συντάκτης του άρθρου: Εύα Κρεμμύδα

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram