[22/12]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας



Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με ηλεκτρικά φωτάκια


Την 22 Δεκεμβρίου του 1882,  ο Έντουαρτ Τζόνσον, συνεργάτης του Thomas Edison, έφτιαξε μικρά λαμπάκια σε μεγέθους καρυδιού ειδικά σχεδιασμένους για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του με ηλεκτρικό φως. Τα 80 κόκκινα, λευκά και μπλε λαμπιόνια, αποτελούσαν το πρώτο σύνολο ηλεκτρικών φώτων για χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ιστορία. Πριν από αυτό, οι άνθρωποι θα διακοσμούσαν παραδοσιακά τα δέντρα τους με κεριά.


Άντρας της Χρονιάς ο Τζούλιαν


Την 22 Δεκεμβρίου του 2010, ο Αυστραλός ακτιβιστής Τζούλιαν Ασάνζ, γνωστός για την ανάμιξή του στη λειτουργία της ιστοσελίδας Wikileaks, ανακηρύσσεται «άνδρας της χρονιάς» από τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».


Άκυρο για την ΑΕΠΙ


Την 22 Δεκεμβρίου του 2014, απορρίπτεται από την ελληνική δικαιοσύνη το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλλε η εταιρεία ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), απαιτώντας από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες torrent.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram