ScreenWings - Δωρεάν anti-screenshot λογισμικό

ScreenWings - Δωρεάν anti-screenshot λογισμικό



Υπάρχουν αρκετά δωρεάν εργαλεία (καταγραφείς οθόνης) με τα οποία μπορούμε να πάρουμε ένα screenshot, δηλαδή να φωτογραφίσουμε την οθόνη του υπολογιστή μας. Ας δούμε όμως ένα δωρεάν anti-screenshot λογισμικό που ονομάζεται ScreenWings. Τώρα, κάποιος μπορεί να ρωτήσει ποια η χρησιμότητα μιας τέτοιας εφαρμογής.  Η απάντηση είναι σύντομη και αυτονόητη: Ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά είδη κακόβουλου λογισμικού, και τα περισσότερα από αυτά προορίζονται για την υποκλοπή πολύτιμων και σημαντικών πληροφοριών. Υπάρχουν κακόβουλα λογισμικά που ενσωματώνονται σε καταγραφείς οθόνης τα οποία μπορούν να καταγράψουν ένα στιγμιότυπο οθόνης του υπολογιστή και να το στείλουν κρυφά στον δημιουργό του κακόβουλου λογισμικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το ScreenWings μπορεί να εμποδίσει τα κακόβουλα προγράμματα να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης και γενικότερα μπλοκάρει τον υπολογιστή στο να πάρει screenshot με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και με το κουμπί PrtScr (Print Screen) που υπάρχει στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή.

Πώς να χρησιμοποιήσουμε το ScreenWings

Πρόκειται για μια δωρεάν φορητή εφαρμογή που σημαίνει ότι μπορούμε να την μεταφέρουμε μαζί μας σε μια μονάδα USB Flash και να την χρησιμοποιήσουμε για να εξασφαλίσουμε τα δεδομένα μας ακόμη και σε έναν υπολογιστή που είναι προσβάσιμος από το κοινό.
Το πρόγραμμα δεν απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή για εκτέλεση, ώστε οποιοσδήποτε χρήστης να μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Αποσυμπιέζουμε το αρχείο που κατεβάσαμε και πατάμε στο εκτελέσιμο αρχείο (.exe) όπου θα εμφανιστεί ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο με ένα λογότυπο των Windows.
Κάνουμε κλικ επάνω στο λογότυπο και παρατηρούμε ότι πλέον είναι μαύρο. Αυτό σημαίνει ότι το ScreenWings βρίσκεται σε λειτουργία αντί-οθόνης, δηλαδή δεν μπορούμε να πάρουμε Screenshots.  Για να απενεργοποιήσουμε την προστασία και να επανέλθουμε στα φυσιολογικά, κάνουμε εκ νέου κλικ στο εικονίδιο της οθόνης στο ScreenWings.

Το πρόγραμμα είναι συμβατό με τα Windows και λειτουργεί βασικά με οποιοδήποτε υλικό ενώ μπορεί να προστατεύσει έως και έξι οθόνες, επομένως υποστηρίζονται και ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών. Η εφαρμογή έχει πολύ μικρό μέγεθος και χρησιμοποιεί περίπου 60MB μνήμης RAM, μέγεθος το οποίο είναι αποδεκτό για το επίπεδο προστασίας που προσφέρει.


Έκδοση: 2.12
Μέγεθος: 3.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: schiffer.tech
Πηγή: schiffer.tech
Συντάκτης του άρθρου:  Βασίλης Σερεμέτης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram