[Δωρεάν e-book]: «Τα Σινεμά της Αθήνας - 1896-2013» του Δημήτρη Φύσσα

Δωρεάν βιβλίο με όλα τα Σινεμά της Αθήνας


Ένα εκπληκτικό αλφαβητικό λεξικό σε μορφή e-book διανέμεται δωρεάν και αφορά τους κινηματογράφους της Αθήνας από το 1896 έως το 2013. Περιλαμβάνονται όλων των ειδών οι κινηματογράφοι: χειμωνιάτικοι και θερινοί, εντοπισμένοι και μη, λαϊκοί και κυριλέ, διατηρητέοι και όχι, βραχύβιοι και μακρόβιοι, κατεδαφισμένοι, κανονικοί και τσοντάδικα κλπ. Υπάρχει και συμπλήρωμα, το οποίο καλύπτει τρία επιπλέον χρόνια μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2016.

Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του ebooks4greeks, έκδωσε εκ νέου το βιβλίο του Δημήτρη Φύσσα, του πρόσθεσε εξώφυλλο και πήρε αριθμό ISBN.  Με λίγα λόγια, του έδωσε μια νέα πνοή και μια δεύτερη ευκαιρία να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναγνώστες.

Αποσπάσματα των προλεγομένων του βιβλίου:

Ένα τέτοιο βιβλίο, κανονικά, δεν τελειώνει ποτέ. Επειδή όμως κάποτε τελειώνει η ανθρώπινη ζωή, αποφάσισα, αυθαίρετα, να το τελειώσω εγώ το Σεπτέμβρη του 2013. Η έρευνα και το γράψιμό του μου πήραν σχεδόν δέκα χρόνια χωρίς να πάρω μία από πουθενά.
Το 2012, έχοντας τελειώσει σχεδόν την έρευνα και γνωρίζοντας πόσο ακριβή θα ήταν η έκδοση αυτού του βιβλίου, απευθύνθηκα σε έναν εκδότη με ενδιαφέρον για το σινεμά, σχετικούς δημόσιους / ημιδημόσιοι φορείς και ορισμένα ιδιωτικά ιδρύματα: ζητούσα απλά να βγάλουν το βιβλίο χωρίς κανένα κέρδος για μένα. Απάντησαν μόνο τα ιδιωτικά ιδρύματα, λέγοντάς μου είτε πως υποστηρίζουν μόνο νομικά πρόσωπα, είτε η έρευνα αυτή ήταν έξω από τα ενδιαφέροντά τους. Το ίντερνετ ήταν πια ο αναγκαστικός δρόμος: δημόσια και δωρεάν ανάγνωση για κάθε ενδιαφερόμενο.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Φύσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία, και Πολιτική Επιστήμη. Δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα σε ποικίλα επαγγέλματα από το 1974.
Σήμερα κατά κύριο λόγο είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος, μέλος των: ΑΛΕΦ, Ένωση των Άθεων, Εταιρεία Συγγραφέων.
Επιπλέον των βιβλίων, συμμετείχε γράφοντας εκατοντάδες κείμενα σε περιοδικά, εφημερίδες και στο διαδίκτυο, συν δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα βιβλίου, λογοτεχνίας, αθηναιολογίας, πολιτικής κι όχι μόνο.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 8 MB
Σελίδες: 983
Συγγραφέας: Δημήτρης Φύσσας
Πηγή/Έκδοση: ebooks4greeks
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram